Care sunt plantele otrăvitoare pentru câini și pisici

Potrivit unui studiu efectuat de ASPCA (Societatea Americană pentru Prevenirea Cruzimii la Animale), atât pisicile, cât şi câinii suferă de ingerări accidentale de lucruri nocive din jurul casei. Specialiștii insistă asupra faptului că sunt unele plante de apartament si grădină care pot fi foarte toxice pentru aceste animale de companie. Care sunt plantele otrăvitoare pentru câini și pisici

Oricât de frumoase sunt plantele, de la plantele de uz casnic la florile de grădină, orice proprietar de animale trebuie să ştie că o mare parte din acestea sunt foarte periculoase pentru companionii lor. Multe soiuri de plante parfumate sunt tentaţia cea mai mare pentru ei. Părţile toxice sunt de la frunze, flori, până la bulbi. Trebuie ştiut că, dacă pisica, ori câinele vostru bea apă dintr-un vas cu flori proaspat tăiate pot prezenta un mare pericol.

Care sunt plantele otrăvitoare pentru câini și pisici. Prima pe listă, Crăciunița!

Pentru că tot se apropie Crăciunul, trebuie să vă spunem ceva ce nu o să vă vină să credeți. Prima plantă pe lista unor asemenea plante periculoase pentru câini și pisici este Crăciunița! Acea frumoasă plantă pe care toată lumea o cumpără pentru a o avea în casă de Crăciun. Toată planta este otrăvitoare pentru pisică ori câine și le poate provoca iritații la nivelul cavității bucale, la nivelul stomacului și vomă.

Mai urmează crinul – la fel toată planta periculoasă, în special bulbii. Poate provoca animalelor de companie hipersalivaţie, vomă, diaree, dureri abdominale, tremur, letargie, insuficienţă renală

Feriga și garoafele – și ele otrăvitoare pentru câini și pisici

Sunt frumoase și la fel de populare, dar și aceste plante prezintă un pericol dacă aveți câine sau pisică. E vorba despre ferigă și garoafe! În ceea ce privește feriga, toată planta este periculoasă dacă e ingerată de animalul dumneavoastră. Îi poate provoca iritaţii la nivelul pielii, iritaţii la nviel gastric, vomă, diaree.

Garoafele la fel, tot planta pe de-a întregul e otrăvitoare. Le poate cauza câinilor și pisicilor  probleme gastro-intestinale și infecţii cutanate, potrivit intreabaveterinarul.ro.

Atenție la iederă și lalele. Și ele sunt otrăvitoare

La iederă vorbim iarăși despre toată planta, care poate provoca animalelor de companie hipersalivaţie, vomă, diaree, dureri abdominale, tulburări gastro-intestinale, febră, dureri musculare, dilatarea pupilelor, stări comatoase, neliniște.

Cât despre lalele – florile, frunzele și bulbii pot fi otrăvitoare pentru câini ori pisici. Și le pot provoca hipersalivație, vomă, diaree, stare depresivă. Alte flori periculoase pentru animale de companie mai sunt și margaretele și narcisele! Margaretele toată planta – provoacă salivație excesivă, vomă, diaree, inapetență, depresie). Narcisele toată planta, mai ales bulbii – provoacă vomă, diaree, hipersalivație, tremurat, convulsii, tensiune scăzută.

Mai sunt multe plante care pot fi periculoase pentru animalele dumneavoastră de companie, dar acestea se numără printre cele mai „populare”. De aceea trebuie să fiți foarte atenți și să vă informați înainte de a aduce în casă sau de a planta (în apartament, în ghiveci, sau la curte, în grădină) florile care vă plac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...