Carnavalul de la Rio de Janeiro a fost amânat pentru luna aprilie, din cauza pandemiei

Publicat: 22 ian. 2022, 12:30, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Carnavalul de la Rio de Janeiro a fost amânat pentru luna aprilie, din cauza pandemiei
Sursa foto: Pixabay.com

Festivităţile de Carnaval de la Rio de Janeiro şi Sao Paulo, prevăzute la sfârşitul lui februarie, au fost amânate pentru aprilie din cauza noului val de infecţii cu COVID-19, au anunțat autorităţile braziliene.

„Primăriile din Rio de Janeiro şi Sao Paulo au decis să amâne defilările şcolilor de samba” pentru sfârşitul lunii aprilie, „din cauza situaţiei actuale a pandemiei din Brazilia şi a necesităţii de a păzi vieţile”, au anunţat într-un comunicat autorităţile celor mai mari două oraşe braziliene, citat de AFP.

Decizia de a amâna paradele de pe Sambadromul din Rio de Janiero, care atrag turişti din întreaga lume, precum şi pe cele din Sao Paulo, a fost anunţată după o întâlnire virtuală între primari, secretarii lor pentru sănătate şi reprezentanţii şcolilor de samba din cele două state.

Record de infectări cu Omicron în Brazilia

În plin progres al variantei Omicron şi după vacanţele de sfârşit de an, Brazilia şi-a doborât în această săptămână recordul zilnic de infecţii, cu 204.854 de cazuri noi înregistrate într-o singură zi şi numără deja peste 622.000 de decese.

Carnavalul stradal din cele două oraşe a fost deja anulat la începutul acestei luni din cauza situaţiei sanitare.

Brazilia a vaccinat aproximativ 70% din cei 213 milioane de locuitori cu două doze de vaccin împotriva COVID-19, reaminteşte AFP.