Carrefour va prelua magazinele Cora din România. Ce se va întâmpla cu angajații

Gigantul Carrefour va prelua cele zece hipermarketuri și opt magazine Cora Urban din România.

Anunțul a fost făcut de Carrefour, care a anunțat semnarea unui acord cu Grupul Louis Delhaize, care prevede și preluarea celor aproximativ 2.400 de angajați.

Astfel, prezența Carrefour în România va fi mult mai consolidată prin hipermarketurile și formatele de proximitate preluate în locații-cheie, a transmis compania.

În prezent, se așteaptă aprobarea autorităților abilitate în domeniul concurențial, urmând ca tranzacția să fie finalizată până la sfârșitul anului 2023.

Specialiștii sunt de părere că aceasta ar fi cea mai mare tranzacţie de pe piaţa alimentară din ultimii 10 ani.

”Compania Carrefour este determinată să-și continue creșterea pe piața locală. Această achiziție demonstrează ambiția noastră de a deveni prima alegere a românilor în materie de retaileri, contribuind la rețeaua noastră cu două formate principale – hipermarketuri și magazine de proximitate. Carrefour are încredere deplină în formatul de hipermarket și în rolul său strategic pentru prezența locală, el fiind sursa principală pentru misiunile de cumpărare săptămânale și de satisfacere a nevoilor de bază ale clienților noștri.

Prin acest proces vom adăuga 10 noi hipermarketuri pentru o acoperire națională cât mai bună. Sunt încântat de această realizare a businessului local și îmi propun să asigur o tranziție cât mai bună pentru toate părțile implicate – de la noii noștri colegi, furnizori sau viitori clienți”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România, potrivit Adevărul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...