Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea revine în piață cu o achiziție de 100 de tone de dovlecei dulci

Publicat: 08 oct. 2022, 17:00, de Viorela Pitulice, în ESENȚIAL , ? cititori
Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea revine în piață cu o achiziție de 100 de tone de dovlecei dulci

După trei ani de întrerupere, Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea și-a reluat activitatea odată cu semnarea, sâmbătă, a primului contract cu producătorii agricoli pentru 100 de tone de legume (dovlecei dulci), care vor ajunge la un procesator, a anunţat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la deschiderea târgului de produse agroalimentare româneşti din curtea instituţiei.

„Astăzi am satisfacţia reluării unei activităţi care întâmplător a început în octombrie 2019 şi iată că o repunem în planul acesta al împlinirii tot în octombrie, dar din nefericire, după 3 ani. E vorba de a pune în mişcare Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea. Astăzi, aici, se va semna primul contract între Casa de Comerţ şi producătorii agricoli, pentru a pune în mişcare 100 de tone de legume. Felicitări pentru această activitate pe care am avut-o de-a lungul vremii, dar felicitări pentru împlinirea acestui act excepţional pe care astăzi am ţinut neapărat să-l botezăm în curtea Ministerului Agriculturii, aici unde interesul a izvorât şi activitatea s-a desfăşurat pentru a putea fi bine pentru producători agricoli”, a precizat Daea.

El a transmis că, de-a lungul vremii, „Casa de Comerţ Unirea s-a mutilat din punct de vedere juridic”, dar urmează să „pornească la drum”, cu multă muncă şi mult efort.

„N-a fost uşor, extrem de greu, pentru că de-a lungul vremii s-a mutilat şi din punct de vedere juridic această Casă de Comerţ şi a trebuit să lucrăm să o punem în spaţiul juridic şi, evident, să mobilăm structurile de comandă şi de execuţie în aşa fel încât să pornească la drum. Avem aici conducerea societăţii, dar avem aici primul pas pe care trebuie să-l continuăm. Nu va fi uşor. De aceea trebuie multă muncă, multă, mult efort, dar în acelaşi timp foarte mult interes. Sunt sigur că în acest cuplaj al interesului naţional vom găsi soluţiile pentru a reduce importurile, pentru a putea furniza hrană ţării, cultivând-ne terenul, îngrijind animalele”, a transmis ministrul Agriculturii.

Daea susține că primele produse ale Casei de Comerţ Unirea vor ajunge în zilele următoare în lanţurile de magazine Carrefour şi Metro, iar ulterior şi în alte reţele de magazine.

Citeste si Jonglerie cu terenuri în Ialomița. Un fermier cu 3.000 ha, supectat de fraudarea subvențiilor