Casa de Cultură, o ruină definitorie pentru Victor Drăgușin – De ce s-au oprit lucrările

Casa de Cultură din Alexandria, un edificiu care ar trebui să fie emblema culturală a oricărei localități care se respectă, arată ca bombardată de foarte mult timp. Clădirea a fost împrejmuită de mai bine de doi ani pentru a arăta publicului credul că se vrea repararea acesteia, dar, în tot acest timp, a ajuns o fantomă.

La Casa de Cultură nu se mai lucrează de foarte mult timp. Justificarea întreruperii a fost, la un moment dat, lipsa banilor pe care primarul de la Alexandria a atribuit-o partenerilor din alianța politică nefuncțională la Teleorman, în urma unor controverse pe bani publici, la vremea respectivă. Motivul oficial al stopării șantierului, potrivit celor de la Compania Națională de Investiții (CNI), ar fi identificarea unor neconcordanțe în proiectul tehnic.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, înregistrată la CNI SA cu nr.70351/12.12.2022, vă comunicăm faptul că pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Casă de Cultura în municipiul Alexandria, județul Teleorman”, vă transmitem faptul că ordinul de începere a lucrărilor de execuție a fost emis în data de 08.07.2020. Dat fiind faptul că pe parcursul execuției lucrărilor au fost identificate unele neconcordanţe în proiectul tehnic, antreprenorul şi dirigintele de şantier au întocmit o notă de constatare fapt ce a condus la sistarea lucrărilor începând cu data de 17.03.2021. Astfel, documentația tehnică la faza de execuție a fost revizuită și ulterior prezentată și aprobată în cadrul consiliului tehnico-economic al CNI SA, în data de 29.09.2022. Menţionăm că la momentul actual lucrările se află în execuție, noul termen de finalizare fiind la data de 26.08.2023”, a explicat directorul general Manuela Irina Pătrășconiu, într-un răspuns pentru Liber în Teleorman.

Citește mai departe pe Liber în Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...