Casa natală a lui Arsenie Boca se vinde pentru 3 milioane de euro

Vatra părintească a casei lui Arsenie Boca, alături de curte și peste 8 hectare de teren sunt scoase la vânzare pentru suma de 3 milioane de euro. Oferta inițială era mult mai mare dar, deși redusă, depășește de aproximativ 10 ori prețul real din zonă.

Este vorba de vatra casei și terenul de pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul  Hunedoara.

În 1910, aici vedea lumina zilei și trăia până la vârsta de 12 ani cel ce avea să fie numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca.

„Astăzi se mai păstrează doar vatra casei părintești, însemnată de o cruce de marmură albă, ridicată de credincioșii locului, iar ca semn de sfințenie a locului astăzi se află construită o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț”, se arată în anunțul de vânzare.

„Reducere” de 1 milion de euro

Lansat încă din vară, anunțul de vânzare inițial era la nivelul a 4 milioane de euro. De atunci a suferit două diminuări, de câte jumătate de milion fiecare.

Proprietatea ce a aparținut familiei Boca are teren intravilan – 1600 mp,  teren extravilan – 8,34 ha (fânețe și teren arabil), două căsuțe, anexă și foișor de vară.

Oferta este de cel puțin zece ori mai mare față de prețurile zonei. Astfel, se cer 47.000 de euro pentru o casă în stare bună din aceeași localitate, cu teren de 1 hectar.

Este vorba de o locuință de 150m², de 4 camere cu o sufragerie de 28 mp, bucătărie dotată cu sobă de teracotă, la fel și alte două camere, două cămări, baie cu hidrofor din fântâna proprie, pivniță, anexe, magazii de lemne, garaj, șură mare cu două grajduri și teren intravilan de 1 ha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...