Castelul Corvinilor: Record de turiști în luna februarie, în creștere cu 15% față de anul trecut

Publicat: 02 mart. 2021, 09:30, de Andreea Borcilă, în Travel , ? cititori
Castelul Corvinilor: Record de turiști în luna februarie, în creștere cu 15% față de anul trecut

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat în februarie de aproape 8.000 de persoane, ceea ce reprezintă un record pentru această lună a anului şi arată o creştere a numărului de turişti cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit autorităţilor locale, cu toate că trece printr-un amplu proces de restaurare, Castelul Corvinilor rămâne una dintre destinaţiile preferate de turiştii care trec prin judeţul Hunedoara, transmite Agerpres.

„Înregistrăm cea mai mare cifră de vizitatori pentru o lună februarie de când se ţine o evidenţă clară în acest scop. Vorbim despre o cifră de şase ori mai mare decât cea a vizitatorilor înregistraţi în februarie 2013 şi de aproape două ori mai mare decât în 2015. În februarie 2021 am avut cu 1.400 mai mulţi turişti decât în luna februarie 2019. Este o surpriză plăcută şi pentru noi, dacă ţinem cont de faptul că întreaga lume se luptă şi acum cu pandemia de COVID- 19”, a declarat directorul Muzeului Castelul Corvinilor, Sorin Tincu.

El a arătat că mulţi dintre vizitatorii înregistraţi în februarie au venit special pentru a vedea monumentul medieval, iar alţii l-au inclus în programul lor de weekend sau de vacanţă ce a avut ca destinaţii principale alte obiective turistice, cum ar fi, de exemplu, staţiunile de schi din zonă.

Cel mai mare număr de turişti înregistrat la Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost în anul 2019, când monumentul istoric a fost vizitat de 404.000 de oameni.