Cât cheltuie ministrul german de Externe pentru machiaj, din banii publici

Publicat: 03 iul. 2024, 07:26, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Internațional , ? cititori
Cât cheltuie ministrul german de Externe pentru machiaj, din banii publici
Foto: Internet

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, s-a confruntat cu numeroase critici din cauza cheltuielilor mari pe care le face pentru imaginea sa. Într-o emisiune televizată i s-a cerut să explice cum de a „reușit” să cheltuiască 136.500 de euro din banii publici, într-un singur an. doar pentru machiaj.

Ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock,  s-a apărat împotriva criticilor referitoare la cheltuielile ministerului său pentru un make-up artist. „Când apari la televizor, trebuie să te machiezi din cauza reflectorului puternic”, a declarat Baerbock la evenimentul „Politics on Site” organizat de Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) , NDR și „Hannoverscher Allgemeine Zeitung”. „Altfel arăți ca un gropar, pentru că ești complet gri”, a mai explicat ea.

Cu multele ei călătorii, nu are timp să caute de fiecare dată un make-up artist pe loc – acest lucru este valabil mai ales în străinătate, a mai justificat demnitarul. „De aceea, este o practică obișnuită – nu doar pentru mine, apropo, dar este întotdeauna un subiect de discuție cu femeile, precum și în Cancelarie și cu ceilalți bărbați – să avem make-up artiști proprii.”.

Având în vedere că ea călătorește foarte mult și este plecată și noaptea, această muncă este plătită corespunzător, a mai explicat Baerbock. „Aceasta înseamnă că Ministerul Afacerilor Externe respectă reglementările legale”, a considerat demnitarul german.

Potrivit informațiilor publicate de ministerul de Externe german, costurile pentru ca un make-up artist să o însoțească pe Baerbock la întâlnirile foto și de televiziune din țară și din străinătate, în 2022, s-au ridicat la 136.500 de euro.