Cât costă brazii de Crăciun de la Romsilva

Ca în fiecare an, Romsilva iese ”pe piață” cu brazi și molizi, din pepinierele proprii. În această iarnă, Romsilva anunță că scoate la vânzare peste 30.000 de pomi de Crăciun.

Mai exact, 30.594 de pomi de Crăciun vor ajunge pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat. Aproape trei sferturi sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 8.780 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă anunță Romsilva.

Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad – 22.295, în timp ce restul de 8.299 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.

Cât costă un brad

După ce am văzut cât costă brazii în principalele magazine, să vedem cât costă și la Romsilva. Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri și ajung la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri, cei cu înălțimi de peste 3 metri fiind considerați comenzi speciale.

Reprezentanții Romsilva precizează, însă, că acestea sunt prețurile practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva, iar dacă pomii de Crăciun sunt vânduți de unitățile din subordinea Romsilva în piețe sau alte locuri amenajate, la aceste prețuri se adaugă și costurile de transport, manipulare și depozitare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole