Cât costa mierea cu foiță de aur?

Publicat: 18 mai 2024, 17:52, de Mariana Olteanu, în LIFESTYLE , ? cititori
Cât costa mierea cu foiță de aur?
miere de albine,

Fără dar și poate, mierea este unul dintre cele mai îndrăgite produse apicole. Mai nou, mierea cu foiță de aur este unul dintre cele mai râvnite produse.  Pentru a-și satisface această poftă, românii vor fi nevoiți să scoată din buzunar suma de 150 de lei.

Eforturile producătorilor români de a satisface toate categoriile de clienți, se pare că a dat roade. Este cazul unui apicultor român, care a reușit să atragă atenția cu un nou produs și anume: mierea cu foiță de aur.

Mierea cu foiță de aur este disponibilă atât online, cât și la diverse târguri, unde producătorii apicoli își prezintă produsele. Această opțiune le permite clienților să achiziționeze mierea de lux fie din confortul casei lor, fie direct de la târguri, unde pot beneficia și de sfaturi și informații directe de la producători.

„Ne străduim să producem miere pentru toate buzunarele, dar suntem mândri și de gama noastră de lux, în special de mierea cu foițe de aur. Prețul variază în funcție de gramaj, începând de la 150 de lei. Suntem fericiți să avem clienți dedicati și pentru acest produs exclusivist. Clienții ne găsesc online și pe la diverse târguri” confirmă doamna Iorga pentru AgroTV. 

Citește și: Mierea importată din afara UE, la control

Preţul la miere s-a prăbușit, din cauza importurilor din Ucraina

Preţul la miere a scăzut aproape la jumătate pe fondul importurilor din Ucraina, atrage atenţia Asociaţia Apicultorilor Profesionişti. Apicultorii primesc, însă, un sprijin de 5 euro/familia de albine pentru a compensa pierderile, total insuficient, însă.

Cum prețul la miere este tot mai mic, și pierderile au început să se adune. Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Buzău a anunţat o schemă de sprijin financiar pentru compensarea parţială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.