Cât internet folosim lunar și cât de mult vorbim la telefon

Un român folosește în fiecare lună aproape 5,8 Gb de Internet, echivalentul a aproape 200 Mb pe zi. Peste 70% din conexiunile din România sunt 4G și 5G.

Traficul mediu lunar de internet, în România,  a fost de 5,8 GB/locuitor, echivalentul a aproape 200 MB pe zi, iar în funcţie de numărul de conexiuni active primii trei furnizori erau: Orange – cu 39%, Vodafone – cu 25% şi RCS – cu 20%, potrivit lui Eduard Lovin, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

„În funcţie de veniturile obţinute din comunicaţii electronice, primii trei furnizori erau Orange – cu 25% cotă, Vodafone – cu 24% şi Grupul Telekom – cu 24%. Aici subliniez că este vorba strict de veniturile din reţele şi servicii de comunicaţii electronice (voce, date), nu sunt incluse şi celelalte venituri pe care grupurile le au din servicii IT, vânzări de echipamente sau alte business-uri colaterale”, a declarat Eduard Lovin, vicepreşedintele ANCOM, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, numărul de conexiuni la internet fix, în România, a ajuns în primele şase luni ale anului, la 5,85 milioane, în creştere cu 3%, faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior.

De asemenea, numărul de abonaţi la servicii TV a ajuns la 7,8 milioane, marjă în care există o creştere de circa 3%, a abonaţilor prin cablu, care înseamnă şi 77% din total. În acelaşi timp, numărul de abonaţi prin satelit, DTH sau IPTV a înregistrat o scădere de la an la an.

Veniturile din telecom au scăzut la 8,4 miliarde de lei în primul semestru

Veniturile înregistrate de sectorul telecom din România au ajuns, în primul semestru din acest an, la 8,4 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro), în scădere cu aproximativ 1% faţă de intervalul similar din 2020.

În acest context, traficul de internet fix a crescut cu 6%, până la 5,8 milioane TB, acest procent adăugându-se creşterilor de anul trecut, de peste 50%.

„Avem o creştere a digitalizării economiei şi societăţii, în general. Consumul mediu lunar de internet fix/locuitor a ajuns la 50 GB, adică aproape 1,7 GB pe zi. 82% din numărul total de conexiuni permit viteze ce depăşesc 100 MB/secundă. La nivel naţional, 7 din 10 gospodării deţin conexiuni de internet fix, adică 8 din 10 în mediul urban şi 6 din 10 în mediul rural. Creşterea din rural, cu 6%, este net superioară celei din urban de +1%. După numărul de conexiuni, primii trei furnizori erau RCS, cu 61%, Grupul Telekom – cu 17% şi Vodafone – cu 12%”, a subliniat oficialul ANCOM.

În ceea ce priveşte internetul mobil, numărul total de conexiuni active, de 20,5 milioane, înregistrat în primele şase luni ale anului în curs, a rămas relativ neschimbat, iar circa 70% dintre acestea permit 4G şi 5G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...