Cătălin Predoiu: „Nu trebuie să ne închipuim că de mâine procurorii vor descinde la toți operatorii din energie și vor lua la mână facturile”

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a explicat că adresa transmisă procurorului general Gabriela Scutea, prin care a îndrumat Ministerul Public să investigheze situația din energie, nu înseamnă automat că procurorii vor descinde la operatorii din sector și vor lua la mână toate facturile, ci că mai degrabă vor trebui să fie mai atenți la eventuale infracțiuni legate de majorarea facturilor.

„Ministrul Justiției are dreptul constituțional și legal să trimită astfel de îndrumări. Nu trebuie să ne închipuim că de mâine procurorii vor descinde la toți operatorii din sistemul energetic și vor lua la mână facturile. Nici vorbă așa ceva. Dar ce înseamnă o astfel de îndrumare? Când procurorii sunt sesizați sau au date certe să acorde prioritate acestor cauze. Procurorii lucrează într-un sistem în care nu au totul la dispoziție, condițiile logistice nu sunt cele mai strălucite și atunci e nevoie de o prioritizare a cauzelor. Când observi ca ministru al justiției, poți trimite un mesaj cu privire la această prioritizare. Deci nu e hărțuială sau abuz și așa mai departe. Aceste tipuri de anchete să fie prioritizate, acesta este mesajul”, a explicat liberalul, joi seară, la Antena 3.

E nevoie de o sesizare

Ministrul a atras atenția că există situații în care diverse școli „primesc facturi la prețuri astronomice, deși există o dispoziție legală care plafonează acest cost”.

„Am dat cel mai ușor exemplu. Ministrul energiei, ministrul educației discută toate aceste chestiuni. E nevoie de o sesizare sau de o sesizare din oficiu. Instrumentul pe care îl folosește Ministerul Justiției nu este de tip procesual și că procurorii trebuie să deschidă un dosar cuiva, ci că trebuie să fie atenți la acest fenomen. Ministerul Public are ca obligație constituțională la respectarea legalității, dar și a drepturilor și libertăților cetățenești”, a mai spus Cătălin Predoiu.

2 COMENTARII

  1. Armata SUA oferă acum bonusuri de înrolare de până la 50.000 de dolari pentru a recruta noi soldați pe fondul unei scăderi a recrutării induse de COVID, a anunțat serviciul miercuri. Bonusurile de înrolare erau anterior limitate la 40.000 USD.
    https://americanmilitarynews.com/2022/01/army-now-offering-up-to-50k-enlistment-bonuses/

    Războiul va rezolva toate crizele, toate averile posibile si plus sărăcia românului va fi transformată într-o veritabilă carne de TUN.

  2. https://topcor.ru/23563-jenergeticheskij-front-rossii-miller-gotov-prinjat-kapituljaciju-evropejcev.html
    Expansiunea americană nu merge nicăieri

    După cum puteți vedea, fără „combustibilul nostru albastru” (reprezentând cel puțin o treime din importurile sale de energie), Europa nu se va putea descurca foarte, foarte mult timp. Da, această directivă, conform asigurărilor fervente ale reprezentanților CE, va fi valabilă doar în „perioada de tranziție”, care într-un fel sau altul ar trebui să se încheie cu o „decarbonizare” completă. Cu toate acestea, după cum știm cu toții bine, nu există nimic mai permanent decât temporar. Deschidem șampanie și strigăm „Înainte, Gazprom? După cum am menționat mai sus, nu este nevoie să vă grăbiți. În primul rând, trebuie amintit că Europa este departe de a fi omogenă – atât în ​​ceea ce privește atitudinea față de țara noastră, cât și în „preferințele energetice”. De exemplu, președintele francez Emmanuel Macron a spus recent că energia nucleară, pe care această țară intenționează să o apere și să o dezvolte în cel mai serios mod, este nevoie de UE „nu doar pentru protecția climei, ci și din motive geopolitice”. Sugestia este destul de transparentă. La Paris, cu toată seriozitatea, ei văd centralele lor nucleare ca o alternativă la conductele noastre – cel puțin parțial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...