Cătălin Predoiu: Proiectele legilor justiţiei au ţinut cont de avizele Comisiei de la Veneţia

Proiectele legilor justiţiei, aflate în dezbatere în Parlament, au ţinut cont de avizele Comisiei de la Veneţia şi au fost elaborate şi după consultarea cu partenerii europeni, respectiv cu Comisia Europeană, a declarat, joi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

El a fost întrebat la Parlament, unde a participat la dezbaterea Comisiei speciale pe legile justiţiei, cum comentează că Uniunea Salvaţi România a sesizat Comisia de la Veneţia pe cele trei proiecte ale legilor justiţiei.

„Aceste proiecte, în primul rând, nu mai sunt acum, dacă vreţi, în gestiunea ministerului, sunt în gestiunea Parlamentului; în al doilea rând, această sesizare este făcută în cadrul unui proces de evaluare paralel cu MCV, este un proces de evaluare la nivelul APCE, proces prin care trec toate statele membre. A venit acum rândul României la această evaluare. Reamintesc faptul că această evaluare a avut un rezultat pozitiv, raportul este preponderent pozitiv pentru România, în cadrul ei s-a cerut de către membri ai subcomitetului mandatat cu această evaluare şi o revizuire a legilor de către Comisia de la Veneţia, dar este, repet, un proces, o procedură separată de ceea ce cooperăm noi cu Comisia Europeană în cadrul MCV. Dar ceea ce vreau să precizez este faptul că, atunci când am redactat aceste proiecte, ca şi pe parcursul dezbaterii publice şi al dezbaterii parlamentare, noi am ţinut cont de aceste avize. Chiar în sală, eu am invocat de două sau de trei ori avizele comisiei pentru a propune, pentru a susţine anumite soluţii legislative. (…) Am ţinut cont în elaborarea proiectelor de avizul Comisiei de la Veneţia”, a subliniat ministrul Justiţiei la finalul dezbaterilor Comisiei pentru legile justiţiei.

Întrebat dacă este implicat politicul în dosare, aşa cum acuză cei de la USR, Predoiu a spus: „Poate vin şi cu probe în acest sens. La cunoştinţa mea, în cei câţiva ani de mandat pe care i-am avut la MJ nu am avut nicio astfel de solicitare, nu am avut presiuni, n-am luat iniţiativa unor astfel de presiuni şi îndrăznesc să spun că acest lucru este de notorietate”, a susţinut ministrul Justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...
Szokocs Laszlo Klaus-Iohannis

Delir, provocare și sfidare incredibilă la adresa României: Iohannis, somat să...

Printr-un document denumit „Declarația de independență a Transilvaniei” transmis de un așa zis președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat, președintele României...