Câte calorii are o shaorma. Ingredientele de care trebuie să te ferești

Shaorma este una dintre mâncărurile preferate de români atunci când vine vorba de sfera fast food-ului. Află câte calorii are o shaorma și cum o poți consuma ca să nu te îngrași!

Câte calorii are o shaorma clasică

Shaorma este una dintre preparatele care au căpătat un loc fruntaș în opțiunile alimentare ale românilor. Acest tip de mâncare cu origini libaneze este deseori aleasă, mai ales de generația tinerilor pe post de masă rapidă. Dovada clară a succesului shaormei în România stau numeroasele shaormerii care au împânzita Capitala, dar și orașele din țară.

Aceste afaceri merg se pare ca pe bandă rulantă, de altfel multe dintre vedetele de la noi găsind un domeniu bun de investit în a deschide o astfel de locație.

Dincolo de gustul shaormei, atât de îndrăgit de generațiile actuale, trebuie să ținem cont de de câte calorii are o shaorma.

De altfel, consumul acesteia ca un răsfăț culinar odată la ceva timp, nu este criticat nici măcar de nutriționiști. Dacă ne facem însă un obicei din a mânca shaorma foarte des, lucrurile nu mai sunt atât de simple. De ce? Pentru că ne putem pune sănătatea în pericol.

Acceptăm sau nu, shaorma este un tip de mâncare care îngrașă dacă este preparat după rețeta clasică. Mai exact, într-o lipie sunt adăugat la un loc carne, legume, murături, cartofi prăjiți și sosuri din belșug.

Această combinație este „percepută” de organism ca o adevărată bombă calorică. De altfel, alăturarea acestor tipurilor de ingrediente este dificil mai ales pentru ficat și întregul proces de digestie.

O shaorma de 300 de grame, conține nu mai puțin de 720 de calorii. Acest lucru înseamnă aproape dublu necesarului de calorii de care ai nevoie pentru o singură masă, respectiv de maxim 400 de calorii.

Dieta lui Fuego. Cum a dat jos cântărețul multe kilograme

De asemenea nici când alegi o shaorma mai mică, aportul caloric nu este unul echilibrat. Mai exact, o lipie umplută cu carne, cartofi, legume și sosuri care cântărește 200gr are aproape 500 de calorii.

Cum o consumi fără să te îngrași

Dacă iubești acest preparat și vrei să te bucuri de el fără să acumulezi kilograme în plus, ai o variantă foarte accesibilă de a face acest lucru.

Cea mai cea rețetă! Biluţe colorate din brânză

Renunță la sosurile din shaorma și la cartofii prăjiți

Pentru a scădea numărul caloriilor    shaormei trebuie să scoți câteva ingrediente deloc sănătoase din aceasta. Cartofii prăjiți adăugați în lipie, sosurile grase sau murăturile cu multă sare sau zahăr trebuie eliminate din start.

Shaorma cu lipie din făină integrală

O variantă mult mai sănătoasă a shaormei este cea în care alegi o lipie integrală în locul celei clasice din făină albă. Dincolo de aportul caloric mult mai mic, digestia va fi mult mai ușoară.

Shaorma cu feta, măsline și pătrunjel

În locul cartofilor prăjiți și al restului de ingrediente nesănătoase poți adăuga în shaorma ta brânză feta, salată verde, măsline sau pătrunjel pentru un plus de savoare.

Cu siguranță această variantă ar fi criticată de libanezi sau chiar de cei care preferă rețeta clasică, însă sănătatea este în mod cert mai importantă decât plăcerea de moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...