Câți armăsari de montă are România

Interesul liderilor UDMR de a prelua controlul asupra Direcției de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor de Rasă de la Regia Națională a Pădurilor (RNP)-Romsilva are o miză uriașă care, la prima vedere, nu este neobservabilă.

Interesul uriaș al UDMR pentru herghelii și armăsari

PUTEREA a semnalat recent faptul că ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, pregătește pentru camarila UDMR, și nu numai, un tun patrimonial incredibil la Regia Națională a Pădurilor (RNP)-Romsilva.

Este vorba de preluarea controlului asupra tuturor hergheliilor aflate la Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor de Rasă de la RNP Romsilva. Trebuie precizat că la ora actuală hergheliile de stat din România sunt administrate, începând cu anul 2002 de către Regia Natională a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor de Rasă.

În prezent, sistemul de creștere este structurat pe un număr de 12 herghelii – Tulucești, Sâmbăta de Jos, Slatina, Rușețu, Rădăuți, Mangalia, Lucina, Jegălia, Izvin, Dor Mărunt, Cislău și Beclean, 4 depozite de armăsari- Arad, Târgu Mureș, Râmnicelu și Dumbrava, și o unitate nepopulată cu cabaline la Balc, subordonate din punct de vedere tehnic Direcției de Creștere și Ameliorare a Cabalinelor.

Însă, potrivit informațiilor noastre, miza uriașă o reprezintă armăsarii de montă care sunt extrem de bine cotați în afara României, în special în Ungaria. O interpelarea a deputatului USR de Vaslui, Mihai Cătălin Botez, a scos în evidență care este uriașa miză a armăsarilor de montă de la hergheliile Romsilvei.

La ora actuală, există ”577 de armăsari de montă aflați în hergheliile de stat și depozitele de armăsari”, iar unul se vinde cu câteva mii de euro. Așadar, de aceea, ministrul UDMR Barna Tanczos vrea să preia controlul hergheliilor din România că deh… concursurile hipice reprezintă a treia atracție turistică a Ungariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...