Cazul doctoriței Solovăstru de la Sf. Spiridon: Noi detalii. Concluziile primelor verificari

Peste 100 de zile de spitalizare în Clinica de Dermatologie de la Spitalul Sf. Spiridon, plus alte internări în clinicile de Cardiologie şi de Terapie Intensivă. Acestea sunt primele concluzii la care a ajuns comisia de control constituită la Spitalul Sf. Spiridon în cazul  medicului şef de secţie – doctorița Laura Solovastru. 

Aceasta s-ar fi folosit de angajaţii şi de resursele unităţii medicale pentru a oferi, în ultimii trei ani, o îngrijire de tip paliativ pentru părinţii săi, pe banii contribuabililor.

Acesta este doar vârful icebergului. Dacă ar fi o comisie de la Ministerul Sănătăţii, care să le garanteze angajaţilor că nu păţesc nimic dacă declară totul, atunci se va afla în ce măsură dr. Laura Solovăstru a abuzat de sistemul de sănătate”, susţin sub anonimat, angajaţi ai celui mai mare spital din Regiunea Moldovei.

Cazul doctoriței Solovăstru de la Sf. Spiridon

Sâmbătă, 29 octombrie, Ziarul de Iaşi a publicat în exclusivitate un articol în care relata situaţia şocantă descoperită la Secţia de Dermatologie, condusă de prof. dr. Laura Gheucă-Solovăstru. Mai mulţi angajaţi, din diferite secţii ale unităţii medicale au relatat că, în ultimii trei ani, tatăl şefei de Secţie Dermatologie a stat mai mult internat în unitatea medicală decât acasă, fiind asistat în permanenţă de personalul secţiei, într-o rezervă de pe secţie, şi tratat cu medicamente din farmacia spitalului. Iar asta s-ar întâmpla de trei ani, spun unele surse.

Altele susţin chiar că de 4 ani părintele este îngrijit în unitatea medicală, iar mama şefei de secţie era, de asemenea, aşteptată să se interneze şi ea, din nou, peste iarnă. La fel cum s-ar fi întâmplat şi în iarna trecută. Jumătate de an ar fi stat în spital, susţin unii angajaţi, şi jumătate de an acasă. Contactată telefonic de „Ziarul de Iaşi”, prof.dr. Laura Gheucă-Solovăstru a explicat că şederea pe o perioadă îndelungată la Dermatologie a tatălui ei s-a datorat unor escare, răni care apar la nivelul pielii în cazul persoanelor imobilizate pentru mai mult timp la pat.

Noi detalii. Concluziile primelor verificari

După publicarea articolului, telefonalele au început să zbârnâie. Persoane din conducerea secţiei au început să transmită mesaje prin care îi îndeamnă pe aceştia să nu ofere informaţii despre pacienţi. „Se anunţă controale, fiţi pe fază, NU daţi informaţii despre pacienţi”, spun o parte dintre mesajele care au fost consultate de către „Ziarul de Iaşi”.

Între timp, “conducerea Spitalului Sf. Spiridon a luat decizia constituirii unei comisii, sub conducerea directorului medical. Această comisie va analiza oportunitatea internării, în condiţiile multiplelor diagnostice pe care pacienţii le au”, potrivit sursei menționate.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Guvernul a eliminat taxa pe soare

Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru...

Toți membrii filialei PMP Sector 5 și-au depus demisia și s-au...

PUSL, partidul condus de Cristian Popescu Piedone, a dat o lovitură puternică de imagine după ce a atras o filială întreagă a PMP. Președintele...