CC@ONE Properties Invest, fondată de o companie a lui Claudio Cissulo și One United, a finalizat un plasament de 50 mil. euro

CC@ONE Properties Invest AG, firmă de investiții activă pe plan internațional, a finalizat plasamentul privat al unui instrument financiar garantat în valoare nominală de 50 de milioane de euro. Societatea a fost înființată de CC Trust AG, o societate de familie cu activitate internațională deținută de antreprenorul elvețian Claudio Cisullo, și One United Properties, dezvoltator fondat de antreprenorii români Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu. Societatea are ca obiectiv atragerea de capital internațional pentru dezvoltarea de proiecte rezidențiale sustenabile ale One United Properties în Romania.

Emisiunea reprezintă un prim pas pentru CC@One Properties Invest AG după înființarea sa la sfârșitul anului 2020, cu obiectivul de a atrage investiții de până la la 500 de milioane de euro în următorii ani. Sumele subscrise vor fi investite în dezvoltări imobiliare rezidențiale sustenabile aflate în fază de dezvoltare și / sau construcție din portofoliul One United Properties, în România, țară cu una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Europa și cu o puternică redresare post-covid, cu o creștere a PIB-ului estimată de FMI de 7% în 2021.  

„Am fost încântați să primim subscripții de la 22 de investitori elvețieni și internaționali și să încheiem prima noastră strângere de fonduri cu un astfel de succes. Aceasta este confirmarea încrederii în activitatea One United Properties și în noua noastră companie de investiții, care oferă acces direct la o piață europeană în creștere dinamică, precum și o oportunitate de investiții durabile în active reale, premium”, spune Claudio Cisullo, Președinte al Consiliului de Administrație al CC@One Properties Invest și Președinte al Consiliului de Administrație One United Properties.

Entitatea emitentă este o filială privată înregistrată la Bursa de Valori din Luxemburg, iar instrumentul emis este înregistrat la Euroclear și Clearstream.

„Închiderea cu succes a acestei investiții confirmă nu numai potențialul pieței imobiliare sustenabile din România, ci și încrederea investitorilor internaționali în compania noastră și recunoașterea brandului nostru pe plan extern. Aceste investiții vor contibui la accelerarea planurilor de dezvoltare pentru proiectele noastre rezidențiale”, conchide Victor Căpitanu, Cofondator One United Properties.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...