CCR a decis: Bogdan Licu poate fi judecător la Curtea Constituțională. Principalele argumente

Contestația depusă împotriva numirii lui Bogdan Licu în calitate de judecător al Curții Constituționale a fost respinsă de magistrații aceleiași instituții.

Sesizarea fusese depusă de USR care susține că Licu (foto), susținut de PSD, „nu îndeplinește unul dintre criteriile constituționale, respectiv cel al pregătirii juridice superioare și nu a respectat unul dintre criteriile legale ridicat la rang constituțional, nedepunând documente oficiale cu privire la studiile absolvite necesare pentru ocuparea unei funcții în această autoritate constituțională”.

În contestație se mai arată că la dosarul de candidatură nu există documente oficiale care să ateste faptul absolvirii de către candidat a unei instituții de învățământ juridic superior și a obținerii diplomei de licență.

„În lipsa lor, nu a putut fi verificată în mod efectiv îndeplinirea condiției de numire nici de către Comisia juridică chemată să întocmească raportul, nici de către deputații chemați să se exprime prin vot asupra numirii, pe baza raportului Comisie juridice și nu ar putea fi verificată nici de către Curtea Constituțională sesizată în prezenta speță cu privire la constituționalitatea hotărârii adoptată de plenul Camerei Deputaților”, se mai arată în contestație.

Magistrații CCR au considerat însă în decizia publicată vineri că au fost îndeplinite condițiile de admisibilitate și a decis să respingă sesizarea USR.

Bogdan Licu a fost votat în urmă cu o lună, de Camera Deputaților, judecător la CCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...