CCR explică: Legea pentru amânarea ratelor este neconstituțională

Judecătorii CCR au dat motivarea deciziei prin care se spune de ce a fost declarată neconstituțională legea care modifică ordonanța pentru amânarea ratelor.

Astfel, magistrații susțin OUG 37/2020, prin care s-a decis posibilitatea amânării ratelor la credite pentru românii și companiile cu probleme financiare cauzate de pandemia de coronavirus, a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului, arată Curtea Constituţională.

Totodată, Curtea reţine că nerespectarea primului criteriu a condus la încălcarea principiului bicameralismului.

În concluzie, mai arată judecătorii constituţionali, Curtea constată că legea criticată încalcă mai multe prevederile din Constituţie.

Camera Deputaţilor a adoptat, în aprilie, cu mai multe amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 37/2020.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare suspendarea, la cerere, a obligaţiilor de plată aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi şi comisioane, pentru o perioadă care să nu depăşească data de 31 decembrie 2020, pentru unii beneficiari ai creditelor acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare ca urmare a efectelor pandemiei COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...