CDC lansează un Centru de prognoză ca un ”Serviciu Național de Meteorologie”, dar pentru boli infecțioase”

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) lansează un Centru de prognoză și analiză a focarelor de infecții. Acest Centru își propune să fie ca  ”Serviciul național de meteorologie pentru boli infecțioase”, cu scopul de ghidare în luarea deciziilor la toate nivelurile, transmite CNN.

Știm că prognozele meteorologice bazate pe date ajută la mobilizarea resurselor pentru a face față, de exemplu, unor uragane, sau la nivelul individului, când acesta trebuie să-și ia umbrela când pleacă de acasă. În mod similar, noul Centru al bolilor din cadrul CDC își propune să ghideze deciziile privind nevoile generale în domeniul sănătății publice, cum ar fi dezvoltarea de vaccinuri sau folosirea de antivirale, să ajute populația să decidă dacă într-adevăr este în siguranță dacă merge la un cinematograf într-un anumit context, explică Dylan George, epidemiolog, director de operațiuni în cadrul noului Centru.

Pe scurt, spune acesta – trebuie să folosim datele mai eficient pentru a orienta eforturile în vederea unui răspuns”.

Noul Centru de prognoză și analiză are trei domenii cheie de atenție: predicție, informare și inovație.

Până acum, au fost acordate 21 de milioane de dolari instituțiilor academice și 5 milioane de dolari partenerilor federali pentru a avansa în metodologia de modelare și prognoză, urmând a fi anunțate investiții suplimentare în lunile următoare.

Centrul își construiește, de asemenea, propria echipă de analiză a focarelor, însărcinată să dezvolte modele și prognoze care să permită acțiuni rapide și luarea deciziilor în colaborare. De asemnea va avea o echipă de specialiști care pot comunica în mod eficient aceste perspective cu sectorul public, sectorul privat și societatea în general.

Dylan George este de părere că  pandemiile care ne amenință familiile și comunitățile extrem de rapid și cu o mare amploare impun un răspuns pe măsură. Iar noul Centru va furniza informații comunităților, astfel încât să poate fi dat un răspuns eficient și rapid.

Dylan George spune că SUA au nevoie disperată de această capacitate, el fiind recunoscător pentru oportunitatea de a ajuta la construirea ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...