CE a aprobat finanțarea a trei spitale regionale

Trei spitale regionale vor fi construite în Iași, Cluj și Craiova. Comisia Europeană a aprobat deja finanțarea lor, a anunțat marți ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), Ion Ștefan.

Conform acestuia, au fost deja semnate contractele de finanţare din fonduri europene și au fost înaintate documentaţiile către Comisia Europeană (CE) care a aprobat, la rândul ei, finanțarea.

„Ceea ce am făcut noi în cadrul lucrărilor publice a fost recunoscut ca fiind un lucru foarte bun şi odată cu semnarea acestor contracte de finanţare între Ministerul Lucrărilor Publice şi Ministerul Sănătăţii, implementarea acestor proiecte s-a transferat la Ministerul Sănătăţii”, a precizat Ştefan la o conferinţă de presă susținută marți.

În data de 14 octombrie 2019, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) lansa un program operational ce-i permitea Ministerului Sănătății să depună cereri de finanțare pentru construcția celor trei spitale regionale din Iași, Cluj-Napoca și Craiova.

Prin semnarea, în luna iunie, a contractului de finanțare pentru proiectul Întărirea capacității Ministerului Sănătății de a pregăti și implementa proiectele Spitalelor Clinice Regionale de Urgență din Craiova, Iași și Cluj de către reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene (în calitate de finanțator) și Ministerului Sănătății (în calitate de beneficiar), s-a asigurat suportul tehnic pentru elaborarea documentelor necesare construcției spitalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...