Cum s-a produs accidentul de autocar din Slovenia, soldat cu moartea a trei români

Publicat: 03 feb. 2023, 20:20, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cum s-a produs accidentul de autocar din Slovenia, soldat cu moartea a trei români

Trei români au murit, iar alți patru au fost grav răniți după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident rutier. Un român care călătorea şi el în autocarul a mărturisit clipele de groază prin care au trecut oamenii.

„Majoritatea dormeau când s-a produs accidentul. Șoferul a ațipit și a ieșit de pe autostradă. Două secunde a durat totul. Eu am fost printre primii care au încercat să spargă parbrizul, să putem să ne evacuăm.

Am fost rănit ușor, cu tăieturi de la sticlă. Sunt ușor lovit la mâna dreaptă, dar cel mai important este că sunt în viață”, a povestit românul pentru publicaţia Bihoreanul.

Bărbatul care a făcut aceste mărturisiri s-a ales câteva răni ușoare la mâini, pentru că a încercat să spargă parbrizul autocarului pentru a se evacua, alături de alți pasageri.

Reamintim că, accidentul a avut loc vineri dimineață, în jurul orei 5, între localitățile Gančani și Murska Sobota din Slovenia.

Mai multe persoane au fost rănite, iar autostrada, în direcția Murska Sobota sau Maribor,a fost complet închisă, informează presa slovenă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea accidentului în care a fost implicat un autobuz înmatriculat în România. Acesta transporta 32 de cetățeni români și se deplasa spre Italia.

”Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident”, anunță MAE.

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate.

De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.