Ce amenzi riscă românii care stau la curte

Românii care stau la curte riscă amenzi mari în cazul în care, după curățenia de primăvară, dau foc frunzelor și crengilor.

Legea compostului, introdusă în urmă cu doi ani prevede că românii nu au voie să ardă frunzele uscată în propria curte.

Cei care nu respectă prevederile acestei legi riscă să primească amenzi de până la 20.000 de lei. Banii se plătesc tocmai pentru nerespectarea obligației de a colecta selectiv frunzele și resturile vegetale.

Și românii care dau foc la vreascuri riscă amenzi. Sancțiunile pot porni de la 800 de lei, pentru persoane fizice. În cazul persoanelor juridice, sancțiunea contravenţională este cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de lei.

Amenzile se aplică şi pentru focurile aprinse pe proprietăţi private, dar şi pentru cele aflate pe domeniul public. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către personalul împuternicit din cadrul Gărzii de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...