Ce avere are Ludovic Orban, noul președinte al Camerei Deputaților: O casă și o mașină din 2007

Ludovic Orban este noul președinte al Camerei Deputaților. El a fost votat în noaptea de luni spre marți. În momentul în care și-a preluat mandatul de premier, despre Orban se scria că este cel mai sărac prim-ministru pe care l-a avut România. Cifrele scrise în document au rămas aceleași.

Astfel, în declarația de avere pe care a completat-o anul ăsta, Ludovic Orban a scris că nu deține niciun teren. Soții Orban dețin o casă, de 200 mp. În comuna Dobroiești, județul Ilfov, cumpărată în anul 2014.

De asemenea, conform documentului, președintele Camerei Deputaților mai deține un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în anul 2007. Totodată, liderul PNL spune că nu deține metale prețioase, obiecte de artă sau bijuterii.

Soții Orban nu au, conform declarației de avere a fostului premier, niciun împrumut la vreo bancă. Ludovic Orban a mai scris că soția sa, Mihaela, deține peste 11.800 de euro, la două bănci: Raiffeisen și BCR. 

Cât despre veniturile din casa lui Orban, liberalul a încasat în anul 2019 suma de 90.239 lei pentru consultant tehnică de la SCP Doru Trăilă și Asociații și 27.320 lei de la Guvernul României.

Ludovic Orban, noul președinte al Camerei Deputaților

Ludovic Orban a fost votat, luni spre marți noapte, în funcția de președinte al Camerei Deputaților. Pentru această funcție mai candida Alfred Simonis.

Orban  a obținut 179 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Alfred Simonis, susținut de PSD, a obținut 110 voturi. Vicepreședinții Camerei Deputaților sunt Alexandru Rafila – PSD; Marius Budăi – PSD; Laurențiu Leoreanu – PNL și Cristina Prună – USR.

Secretari: Daniel Suciu – PSD; Cristian Buican – PNL; Oana Morariu – USR; Ovidiu Ganț – minorități naționale;

Chestori: Alexandra Presură – PSD; George Tuță – PNL; Antonio Andrusceac – AUR; Sereș Deneș – UDMR;

Circ în Parlament

Ședința s-a întins până târziu în noapte și a fost presărată de picanterii. Ședința din Camera Deputaților, prima a noului legislativ, a fost condusă de decanul de vârstă, care s-a nimerit a fi un deputat din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Lucian Fedorov, 78 de ani.

Evident, fiind vorba de jurământul fiecărui deputat, 330 în total, ședința s-a prelungit. Feodorov a încercat să oprească ședința spre seară, motivând că este obosit, dar deputații nu au permis acest lucru. Dar, la ora 12.00, după ce deputații au depus jurământul, președintele de conjunctură a declarat ședința închisă.

Procedural nu avea voie înainte de a supune la vot cererea unei lider al deputaților din același partid. Cerere care susținea prelungirea ședinței până la votarea președintelui și care trebuia supusă la vot. Dar, după cum a declarat „am și eu o vârstă, am obosit”.

Feodorov a plecat din sală susținut de alți membri ai AUR, inclusiv de președintele acestuia, George Simion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...