Ce coaliție de dreapta vrea să facă USR pentru alegerile din 2024

Forța Dreptei și Partidul Mișcarea Populară sunt principalele grupări alături de care USR își propune să formeze o alianță, în vederea alegerilor din 2024. Opțiunea PNL este exclusă, gruparea fiind etichetată „mai pesedistă decât PSD”.

„În Parlament lucrăm cu Forța Dreptei, depunem sesizări la Curtea Constituțională sau moțiuni simple, în plan extraparlamentar avem dialog cu partidul Mișcarea Populară. Vrem să formăm această alternativă pe partea dreaptă”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR, la TVR.

Întrebat care ar fi forma, dacă există și varianta unei fuziuni, Drulă a spus că încă nu există o asemenea decizie.

„Este prematur, avem un dialog permanent cu dumnealor, vrem să facem în jurul USR această alternativă de dreapta, adevărată. PNL nu mai e un partid de dreapta, este mai pesedist decât PSD-ul”, a mai spus președintele USR.

Luni, acesta a anunțat că gruparea sa va depune o nouă moțiune simplă în Parlament, împotriva ministrului Justiției, după ce acesta s-a antepronunțat într-un dosar penal al cărui termen final este luna viitoare.

„Vom depune moțiune împotriva domnului Predoiu, care știe soluții din dosarele penale, știe ce decizii vor da judecătorii, am văzut săptămâna trecută

E de negândit că un ministru al Justiției ar putea să anunțe decizia dintr-un dosar pe care judecătorii nu au dat-o încă. Dacă ar avea onoare, dar nu mă aștept la asta de la domnul Predoiu, și-ar da demisia instant. Asta dovedește că există părți din justiție care răspund la comanda politicienilor”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă, la Prima News.

În februarie, anul trecut, aceeași grupare a inițiat moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, în contextul promovării legii de desfiinţare a SIIJ.

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion l-a criticat în plenul Camerei pe Cătălin Predoiu, susţinând că acesta a împrumutat „retorica lui Liviu Dragnea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Corvin Nedelcu si Tanczos Barna

Ministerul Mediului – episodul jefuirea plajelor și a litoralului românesc EXCLUSIV

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, și sforarul șef din acest minister, adică secretarul general Corvin Nedelcu-”Slinosu”, au „țesut” o ordonanță...