Ce conțin plicurile suspecte de la ambasada Ucrainei din România

Publicat: 08 dec. 2022, 08:34, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
Ce conțin plicurile suspecte de la ambasada Ucrainei din România

Două plicuri au fost livrate pe adresa ambasadei Ucrainei de la București. SRI a preluat coletele suspecte și încă le studiază, dar a spus că acestea conțin fragmente organice. Surse au declarat că au fost descoperite fragmente de intestine.

Ancheta urmează să stabilească dacă sunt intestine umane sau de proveniență animală.

„În legătură cu cele două plicuri suspecte ridicate în cursul zilei de ieri (n.r. – marți, 6 decembrie), de la ambasada Ucrainei din București, vă facem cunoscute următoarele aspecte:

În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase. Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului. Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat. Vă mulțumim!”, a transmis Serviciul Român de Informații într-un comunicat de presă.

Una dintre scrisorile-capcană trimise Ambasadei Ucrainei de la Madrid a explodat, rănind o persoană. Și din acest motiv, SRI a tratat cu maximă seriozitate incidentul petrecut la București, punând în aplicare procedurile specifice în astfel de cazuri. La finalul intervenției, plicurile suspecte au fost ridicate în vederea expertizării.

Potrivit unor surse Gândul, scrisorile suspecte ajunse la Ambasada Ucrainei aveau același expeditor ca plicurile-capcană primite de diverse autorități din Spania. Un angajat al Ambasadei Ucrainei ar fi observat că este vorba despre același nume trecut în dreptul expeditorului și a alertat autoritățile.