Ce dietă ține Cătălin Botezatu, de când a avut cancer: „E foarte greu”

Publicat: 29 ian. 2023, 15:21, de Aura Bănescu, în LIFESTYLE , ? cititori
Ce dietă ține Cătălin Botezatu, de când a avut cancer:

În ultimii ani, Cătălin Botezatu s-a confruntat cu grave probleme de sănătate și a fost de șase ori operat de cancer. Astfel, și in dieta lui au apărut schimbări și Bote spune că a renunțat la multe plăceri culinare de când este bolnav.

În prezent, creatorul de modă respectă un regim alimentar destul de strict, care exclude carnea, dulciurile și mâncarea procesată. Acesta a recunoscut că nu a fost tocmai ușor să renunțe la plăceri alimentare, însă este un efort necesar.

„Nu mănânc prăjeli deloc, nu mănânc carne în general… mă rog, mănânc carne de vită foarte rar, deși înainte mâncam foarte multă carne de vită. Am zis că fac pauza asta acum, ca să pot să mănânc de Crăciun. Mănânc mai multe fructe. E foarte greu. Am eliminat multe plăceri culinare. Nu mănânc dulce, înainte rupeam prăjiturile, acum mai puțin. Asta nu înseamnă că le-am eliminat de tot’, a mărturisit Cătălin Botezatu, la Antena Stars.

După problemele de sănătate cu care s-a confruntat în ultimii ani, Cătălin Botezatu a susținut că acordă o atenție mult mai mare stilului său de viață.

„Sunt ok, că dacă n-aș fi, nu aș ieși. Am grijă de mine, de regimul meu, pentru că trebuie să țin regim. (…) Mă odihnesc atât cât pot să mă odihnesc’, a mai spus designerul.

Cătălin Botezatu: „Am 6 operații de cancer”

„Cu totul am șase (operații de cancer). În urma unui simplu control am descoperit un apendic mai inflamat. Doctorul mi-a spus: „E un apendic mai special”. Și eu i-am zis: „Păi puteam să n-am eu ceva special”? În spatele acestui apendic se ascundea o tumoră. Era cancer. Am spus: care e următorul pas?

Mi s-a spus că sunt mai multe variante de operații, că în România e mai delicat să le fac și am mers peste hotare, în Turcia, nu pentru că medicii din România nu sunt extraordinari, ci pentru că nu sunt condiții, aparatură. În România ar fi trebuit să fac două operații, acolo am făcut două într-una. Bineînțeles că eu am fost puternic, deși colonul era era afectat. Au tăiat foarte mult și din colon, le-a fost frică să nu fugă vreo celulă cancerigenă pe undeva”, a spus Cătălin Botezatu acum ceva timp.

Botezatu are și probleme cu inima

„Am cinci stenturi la inimă. Ultimul l-am pus acum 5 ani și primul acum 7 ani. Stilul de viață este trepidant, ceea ce văd oamenii este frumos din toate punctele de vedere, dar în spatele  acestui job se ascunde o muncă formidabilă de nervi, stres, nopți nedormite, călătorii interminabile.. e foarte greu!„, mai spunea Bote.

De altfel, în timpul operațiilor pentru tratarea cancerului, problemele cardiologice au fost un hop de fiecare dată, mai ales când trebuia să fie supus anesteziilor totale:

„Am mai avut o problemă. Înainte de a face operația, am întrebat medicul cardiolog cât rezistă inima la anestezie. Mi s-a spus maxim trei ore, trei ore și ceva. Operația mea a durat șase ore. Diferența a fost ușor pe viu.

N-am simțit atunci foarte tare durere, ci când am ieșit din anestezia totală, am simțit că înnebunesc, că mi se crapă tot. A fost urât, pentru că la câteva zile după ce această operație reușise, din cauza unor drene scoase rău, un mușchi s-a rupt și am făcut hemoragie internă”, povestea designerul.

Cătălin Botezatu, la un pas de moarte

„Norocul meu a fost că profesorul care m-a operat stătea aproape de spital. A venit în câteva minute, a spus: „moare!”. Pierdusem foarte mult sânge. A scos dintr-o sală de operație un pacient, care nu era așa de grav, l-a pus în așteptare, pe hol, m-a băgat pe mine. Eu tremuram…le era frică să nu fac stop cardiac.

M-au despicat, eram operat de trei zile, aveam copci… nu au mai avut răbdare să le scoată normal, le-au tras repede și au tăiat pe aceeași operație proaspătă, făcută în urmă cu trei zile”, a mai spus creatorul de modă. A slăbit 50 de kilograme și se miră și el cum de a reușit să supraviețuiască. „Eram cadavru, aveam 50 și ceva de kg, nu puteam să mă ridic din pat deloc”, sunt dezvăluirile dureroase făcute de Cătălin Botezatu.