Ce este „Alianța Ceai cu lapte”

Compania Twitter a lansat un emoticon care reprezintă „Alianţa Ceai cu Lapte”. Mulți se întreabă ce este cu această alianță și de unde a apărut, crezând că este o glumă.

Dimpotrivă, lucrurile sunt cât se poate de serioase. „Ceai cu Lapte” este o mişcare de protest care reuneşte activişti pro-democraţie din Asia.

Alianţa a fost instituită în 2020, ca reacţie la presiunile din ce în ce mai mari ale Chinei şi a coagulat utilizatorii de media sociale din Hong Kong, potrivit BBC.

Potrivit analiștilor, „Alianţa ceaiului cu lapte” este cel mai nou front pe care regimul comunist de la Beijing trebuie să îl urmărească cu atenţie. Căci, de la izbucnirea pandemiei coronavirus, R.P. Chineză a reuşit să-şi deterioreze rapid relaţiile cu mai toate puterile regionale din Pacific şi Asia de Sud-Est.

Un meme care pune pe gânduri

În primul rând cu Australia şi Vietnam. Un conflict de frontieră cu India, la 16 iunie, primul din ultimii 45 de ani, a accentuat aversitatea dintre cei doi vecini. Toţi adversarii regimului de la Beijing au şi un numitor comun: relaţii de fidelitate şi alianţă cu S.U.A.

Imediat după ce în primăvara anului trecut, Taiwanului i-a fost respinsă cererea de aderare în calitate de observator la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la presiunile R.P. Chineze, în Asia de Sud-Est s-a închegat unul dintre cele mai importante pericole geopolitice şi militare la adresa Beijingului.

Un meme cu preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, cu un pahar de ceai cu lapte în mâna stângă, ciocnit cu un alt pahar, tot de ceai, al prim-ministrului Indiei, Narendra Modi, a primit titlul de „Alianţa ceaiului cu lapte” (Milk Tea Alliance), cu un hashtag care nu lasă nicio îndoială: #HindiTaiwanBhaiBhai (India, fratele Taiwanului).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...