Ce face omul pentru bani? Românii, angajatorii și cele două locuri de muncă

Pentru că au nevoie de bani, mulți români au ales un al doilea loc de muncă. Un sondaj realizat de platforma de recrutare eJobs arată că 70% dintre persoanele chestionate au spus că lucrează în două locuri pentru a-și suplimenta veniturile pe termen lung.

Unii aleg să facă acest pas pentru o perioadă scurtă de timp, alții spun că așa au lucrat toată viața.

70% dintre participanții la studiul eJobs au spus că principalul motiv pentru care și-au luat al doilea loc de muncă este nevoia de a-și suplimenta veniturile pe termen lung. Mai mult de jumătate dintre ei susțin că ar renunța oricând la al doilea job, dacă ar câștiga suficient la unul dintre locurile de muncă

Alți 8% dintre români care lucrează în două locuri spun că au făcut acest pas ca să strângă o anumită sumă de bani pentru o achiziție costisitoare. Iar aproape 7% dintre persoanele participante la studiu au spus că așa au lucrat toată viața.

Câți și-au anunțat ambii angajatori

Doar jumătate dintre cei care au două joburi și-au anunțat ambii angajatori. Ceilalți fie au păstrat doar pentru ei această informație, fie au informat doar unul dintre angajatori.

Pentru majoritatea, al doilea job este part-time, dar sunt și persoane care au două locuri de muncă full-time, iar unele dintre acestea lucrează de acasă.

Întrebate ce li se pare cel mai greu atunci când au două locuri de muncă, 6 din 10 persoane au menționat păstrarea unui echilibru între viața personală și cea profesională. Pe categorii de vârstă, cei mai mulți care au optat pentru două locuri de muncă au între 36 și 45 de ani.

Sondajul a fost realizat în iulie pe un eșantion de 1200 de respondenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...