Orban le-a spus oamenilor de afaceri francezi că România este singura țară UE care a înregistrat o creștere a investițiilor în primul semestru al anului 2020

Premierul Ludovic Oran s-a întâlnit, marți, cu reprezentanții mediului francez de afaceri, membri ai celei mai mari organizații patronale franceze – MEDEF (Mouvement des Entreprises de France). Potrivit unui comunicat al Guvernului, Orban le-a transmis acestora că România e singura țară UE care a înregistrat o creştere a investiţiilor în primul semestru al acestui an şi în ciuda provocărilor generate de criza COVID-19, Guvernul român îşi menţine angajamentul ferm pentru dezvoltarea unui parteneriat durabil cu toţi investitorii din sectorul economic.

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul României o efectuează în Franţa în perioada 26-27 octombrie a.c. şi reflectă angajamentul guvernului român de a promova România ca destinaţie investiţională.

„România este singura ţară din Uniunea Europeană care a înregistrat o creştere a investiţiilor în primul semestru al anului 2020”, a subliniat prim-ministrul Orban, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Guvernul va continua, astfel, să contribuie activ la asigurarea unor condiţii prielnice pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România şi creşterea competitivităţii companiilor, cu efecte benefice şi de durată asupra cetăţenilor români. Înaltul oficial român a arătat că obiectivul pe termen mediu şi lung al Executivului constă în dezvoltarea unei economii puternice, reziliente şi competitive la nivel internaţional.

Planurile Guvernului Orban pentru mediul de afaceri

Totodată, Executivul va urmări implementarea unor politici publice,  la nivelul unei administraţii eficiente, care să garanteze condiţii de concurenţă echitabile şi transparente  pentru mediul de afaceri.

Premierul Ludovic Orban a subliniat că relaţia româno-franceză contribuie în mod esenţial la dezvoltarea economică a României şi reprezintă o platformă importantă pentru creşterea competitivităţii: „Avem în vedere un model de creştere economică sustenabilă, bazat pe creşterea investiţiilor şi a valorii adăugate din economie”.

Şeful Guvernului a dezbătut cu oamenii de afaceri prezenţi oportunităţile investiţionale semnificative generate de planul naţional pregătit pentru a beneficia de fondurile europene din cadrul Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă. Premierul Orban a subliniat importanţa dezvoltării infrastructurii de sănătate, de transport, creşterea cooperării în domeniul agriculturii şi dezvoltarea industriilor cu valoare adăugată în economie. O atenţie deosebită va fi acordată, de asemenea, dezvoltării capitalului uman, prin educaţie şi formare profesională, adaptate nevoilor economiei viitorului.

Orban susține că Parteneriatul Strategic dintre România și Franța va continua să reprezinte un reper al prosperității

Orban a subliniat faptul că Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări va continua să reprezinte un reper al prosperităţii, precum şi al securităţii noastre comune în spaţiul euro-atlantic, o expresie a valorilor comune europene, pe care România şi Franţa le împărtăşesc.

Prim-ministrul român a reiterat angajamentul Guvernului de a depune toate eforturile pentru a asigura stabilitatea şi predictibilitatea cadrului fiscal-bugetar, condiţie esenţială pentru dezvoltarea investiţiilor productive şi pentru o funcţionare eficientă a mecanismelor de piaţă, în beneficiul consumatorilor, mai indică sursa citată.

La finalul întrevederii a fost semnat, în prezenţa prim-ministrului României, Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri din România şi MEDEF (Mouvement des Entreprises de France), referitor la cooperarea între entităţile economice din România şi Franţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...