Ce mesaj a avut Nicolae Ciucă de Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România

Publicat: 21 dec. 2022, 11:25, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Ce mesaj a avut Nicolae Ciucă de Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România

Premierul Nicolae Ciucă a transmis și el un omagiu cu prilejul acestei perioade a anului pentru „cei care au avut curajul de a se opune oprimării comuniste.”

„Această perioadă a anului poartă, de 33 de ani, amprenta schimbării radicale de direcție a României, de la regimul totalitar la democrație. Comemorăm victimele comunismului, pe toți cei care au trecut prin suferințe de neimaginat în temnițele comuniste, supuși abuzurilor unui regim totalitar care a întunecat istoria României timp de aproape cinci decenii.”, a transmis Nicolae Ciucă.

În același mesaj, premierul atrage atenția tinerilor și îi îndeamnă să cunoască istoria și să nu uite ce a însemnat perioada comunistă pentru români.

„Toate acestea nu trebuie uitate și nu trebuie să mai revină vreodată în soarta acestui popor. Tinerii și copiii de astăzi trebuie să știe cât rău a însemnat acea pagină a istoriei noastre și să cunoască meritele și jertfa celor care au făcut posibilă libertatea noastră de astăzi, a celor care nu s-au lăsat intimidați de opresiunea comunistă și au adus victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, victoria libertății împotriva dictaturii.” a scris Nicolae Ciucă pe facebook.

„Dumnezeu să-i odihnească în pace pe eroii Revoluției Române din decembrie 1989 și toate victimele dictaturii comuniste!”, a transmis Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministru al României.