Ce mesaj transmite Elena Udrea din închisoare: „Aproape toate mamele au încălcat legea pentru copiii lor”

Elena Udrea a transmis un prim mesaj pe 2023, din închisoare, acolo unde ispășește o pedeapsă de 6 ani. În ceea ce pare o justificare și o mărturisire, Elena Udrea susține că toate mamele din penitenciar au o viață extrem de grea și multe au furat pentru a avea ce să le dea de mâncare copiilor.

Fostul ministru Elena Udrea se află, în prezent, în Penitenciarul de femei Târgșorul Nou, unde execută 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Mesajul Elenei Udrea din închisoare

”Perioada sărbătorilor de iarna este cea mai grea din an in penitenciar, mai ales intr-unul de femei in care cele mai multe sunt mame. Pare ca toata tristețea din lume se aduna aici.

Atmosfera este ciudata, o fractura intre decorurile si muzica prin care angajații penitenciarului încearcă sa redea cat de puțin trăirile Crăciunului si suferința deținuta de a fi departe de familie si mai ales departe de copiii.

Convorbirile telefonice pe care le-am ascultat fără sa vreau sub geamul camerei mele, ca si vizitele pe care femeile le-au primit in aceste zile s-au terminat in lacrimi. Durerea mare nu este pentru tine, ca adult iti poti gestiona mai usor sau mai greu emoțiile decat pentru suferinta copiilor care plang si isi roagă mamele sa vina acasa macar de Craciun.

Sunt femei care au cate 4,6 chiar si 10 copiii, si sunt aici pentru ca au furat ca sa le de-a de mâncare, iar acum copiii au rămas singuri cu bunici neajutorați ori cu tați complet depășiți de situație, cei mai multi dintre având deja destinele frânte si probabil ei însăși vor ajunge sa încalce legea așa cum arata cercetarea sociologica facuta in SUA asupra copiilor a căror mame sunt in pușcărie.

Iar in pușcăriile românești pe de alta parte nu se întâmpla nimic care sa duca la reabilitarea acestor femei, mai rau dupa ce ies de aici nu doar ca la fel ca atunci cand au intrat nu stiu sa muncească, dar sunt lăsate de izbeliște de stat odată ce au iesit pe poarta afara nimeni nu le angajeaza tocmai pentru ca au trecut prin închisoare. Deci vor sfârșii prin a recidiva ca sa poata sa isi întrețină copiii.

La întrebarea stupida pe care tot am auzit-o: De ce a furat daca știa ca are copiii care vor suferi?

O sa dau doua răspunsuri:

1. aproape toate mamele au încălcat legea pentru copiii lor;

2. să ridice piatra cine crede ca nu a încălcat legea niciodată sau ca in anumite condiții nu ar încalcă-o.

Așa ca, in acest ocean de suferința mi s-a părut nefiresc, strident sa nu va urez, “Sărbători fericite”! Va spun acum cu întârziere sa aveți un an 2023 in care sa va fie bine , sa fiți buni si sa faceți bine!”, scrie Elena Udrea pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...