Ce preferați, munca de acasă sau la birou?

Ce preferați, munca de acasă sau la birou?  O întrebare cu multe fațete, o temă mult rulată în ultima vreme. Mai ales că întoarcerea angajaților la birou a devenit discutabilă, potrivit analiștilor.

Întoarcerea angajaților după munca de acasă “instituită” de criza pandemică, pare mai mult un vis. Mai ales că a munci de acasă (acolo unde este cazul și unde se poate) aduce multiple beneficii. Lucru pe care l-au conștientizat atât angajații, cât și angajatorii. Mai multe companii au fost întrebate de BBC dacă își vor trimite angajații la birou în viitorul apropiat și cele mai multe au răspuns negativ. În Marea Britanie, 50 dintre cei mai mari angajatori susţin că nu-şi vor trimite angajaţii înapoi la birou în viitor, conform sondajului realizat de BBC. Spre exemplu, angajaţii Facebook nu se vor întoarce la birou până în iulie 2021

Multe companii britanice au declarat că oferă flexibilitate celor care doresc să se întoarcă la birou, în special în sectoarele bancare şi financiare.

Ce preferați? 60% dintre români consideră că munca la distanță ar fi utilă cel puțin o zi, două pe săptămână

În România, doar 27% dintre angajaţi pot lucra de acasă, potrivit analizelor pieței. În ultimele luni, majoritatea românilor și-au desfășurat activitățile profesionale de acasă. Mulți dintre ei au lucrat remote pentru prima dată și au întâmpinat dificultăți în a se concentra și a fi eficienți. Cu toate acestea, ar repeta experiența și după ridicarea tuturor măsurilor restrictive impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Un studiu realizat recent a arătat că 60% dintre români consideră că munca la distanță ar fi utilă cel puțin o zi, două pe săptămână. Iar 10% ar vrea să lucreze chiar trei, patru zile de acasă în perioada următoare.

Desigur, întrebarea primordială rămâne valabilă: Ce preferați, munca de acasă sau la birou?   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...