Ce salarii sunt la Mega Image, lanțul de magazine cu peste 12.000 de angajați

Publicat: 18 nov. 2020, 09:30, de Ziarul Puterea, în Business , ? cititori
Ce salarii sunt la Mega Image, lanțul de magazine cu peste 12.000 de angajați
Ce salarii sunt la Mega Image

Mega Image, unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri și magazine de proximitate din România, are peste 12.000 de angajați la nivelul întregii țări, dar salariile oferite de aceștia nu sunt cele mai mari de pe piață.

Comparativ cu alte lanțuri de supermarketuri, precum Lidl – care oferă 4.000 de lei brut salariul minim, sau Kaufland – 3.650 lei brut, la Mega Image, salariile pe care le primesc angajații sunt mai mici.

Potrivit angajaților Mega Image care și-au declarat salariile pe site-ul undelucram.ro, un șef departament mărfuri alimentare din București are un salariu net de 3000 de lei. La această sumă se adaugă bonuri de masă în valoare de 300 de lei.

Un casier din București, care lucrează full-time are, însă, un salariu de 1.400 de lei, în timp ce un casier gestionar primește lunar 1.600 de lei.

Potrivit aceluiași site, un piker din Ștefăneștii de Jos câștigă 3.040 de lei, iar un șef de echipă din aceeași localitate are un salariu de 4.000 de lei.

În București, un șef de departament are un salariu de 3.000 de lei, sumă la care se adaugă și un bonus lunar de 600 de lei și bonurile de masă pe care le primesc toți angajații.

Spre deosebire de București, în Cluj-Napoca, salariile sunt mai mici. De exemplu, un casier spune că are un salariu lunar de 1.200 de lei, iar un lucrător la departamentul mezeluri primește 1.600 de lei și bonusuri de 200 de lei. Un șef de departament în Cluj are un salariu de 2.300 de lei

Cele mai mari salarii de la Mega Image în 2020, declarate pe undelucram.ro, sunt ale șefilor de departament. În Brașov, un șef de departament are 4187 de lei, în timp ce în București 3.800.

Ce spun angajații despre salariile de la Mega Image

În recenziile oferite angajatorului, mulți dintre cei care au lucrat sau lucrează pentru Mega Image, s-au declarat nemulțumiți de salarii.

„Salariile, mărite salariile!”, scrie la observații contra, un angajat din București, în timp ce un altul din același oraș, observă „Salariile sunt foarte mici și acele măriri de salariu acordate nu se observă”.

„Salarii mici fără șansă de avansare”, scrie un casier din București, care adaugă totuși faptul că banii se dau la timp.

Nu toți sunt nemulțumiți, însă. Unele recenzii spune că „Sunt întotdeauna corecți la bani. Îi virează întotdeauna în ziua care au promis… Felicitări Mega Image”.

Mega Image a anunțat că pe perioada pandemiei a oferit bonusuri tuturor angajaților care lucrau în linia întâi. Astfel, în perioada în care a fost declarată stare de urgență, angajații au primit un spor de 25% pe fiecare zi lucrată.

Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 780 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești.