Ce salariu are un medic de familie în 2023. Cât câștigă un medic

Ce salariu are un medic de familie în 2023. Venitul unui medic de familie se compune din încasările de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate per capita și venitul per serviciu. Unii medici de familie ajung să câștige niște sume la care oamenii de rând nici nu pot spera. Află cât câștigă un medic de familie în România.

Unii dintre medicii de familie din Iași care încasează lunar cele mai mari venituri sunt dr. Gina Geanina Vornicu, dr. Elena Mercas Chiriac, dr. Camelia Racilă și dr. Vasile-Silviu Blașcu. Aceștia decontează lunar peste 40.000 de lei pentru pacienții pe care îi au în evidență și pentru consultațiile oferite.

Medicii de familie care obțin cele mai mari venituri au un număr mare de pacienți în evidență, iar important în acest sens este ca pacienții să fie asigurați.

Orice medic de familie trebuie să aibă în evidență un număr minim de pacienți. Dacă este la oraș, medicul de familie ar trebui să aibă minimum 800 de pacienți, iar dacă este la țară, 450. Venitul lunar al unui medic de familie se compune din încasările de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate per capita și venitul per serviciu. Așadar,  jumătate din veniturile unui medic de familie vin din încasările per capita, iar aproximativ jumătate din venituri sunt obținute din încasările per serviciu.

Jurnaliștii de la bzi au realizat un top al celor mai bine plătiți medici de familie din județul Iași. De exemplu, un medic de familie a câștigat, în luna noiembrie 2022 suma de 46.511,30 lei. Din suma totală încasată, 21.599,30 lei au fost venituri per capita, iar 24.912 lei au reprezentat  servicii medicale oferite în decursul lunii noiembrie. În luna octombrie 2022, același medic a decontat suma de 47.386,60 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, informează sursa citată.

Ce salariu are un medic de familie în 2023. Cât câștigă un medic

În dezvăluirea jurnalistică sunt enumerați mai mulți medici, iar aproape toți au decontat, în luna noiembrie 2022, peste 40.000 de lei.

Venitul unui medic de familie este format  din încasările de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate per capita și venitul per serviciu. Trebuie specificat că, pentru pacienții neasigurați, medicul de familie nu primește plată per capita. Veniturile provenite din plata per capita au scopul de a asigura buna desfășurare a activității în cabinetul medicului de familie. Din această sumă, medicul de familie plătește salariul asistentului medical, utilitățile, toate consumabile necesare în cabinet și suportă modificările sau dotările necesare cabinetului.

Câte consultații poate deconta un medic de familie într-o zi

Plata per serviciu este limitată de numărul maxim de consultații. În fiecare zi, un medic de familie poate să deconteze 24 de consultații. Fiecare consultație valorează 5,5 lei, iar un punct de consultație are o valoare de 4 lei. Astfel, dacă un medic oferă 24 de consultații pe zi, va obține un venit de 528 de lei. Pentru ziua respectivă. De asemenea, medicii de familie pot să-și stabilească și maximum două vizite la domiciliu. Acestea sunt cotate cu 15 puncte, astfel că medici mai pot obține zilnic câte 60 de lei. Așadar, ce salariu are un medic de familie în 2023? De ordinul zecilor de mii de lei…

Citește și Medici de familie sancționați de CJAS Galați pentru declararea fictivă a consultațiilor la domiciliile pacienților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...