Ce salariu încasează lunar un șofer la ministerul Educației

Un șofer la Ministerul Educație câștigă lunar cât un profesor cu 25 de ani vechime, având și spor de condiții vătămătoare.

Mai exact, șoferul de pe grila Ministerului Educației câștigă 5.500 de lei pe lună, salariu acestuia fiind format dintr-o îndemnizație lunară de 5.090 de lei, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de 410 de lei, în total. Pentru postul de șofer sunt necesare studii medii, adică liceul, arată Edupedu.

Un salariu asemănător câștigă și un profesor cu studii superioare și gradul I didactic, cu o vechime de peste 25 de ani. În martie 2023, profesorii au ajuns la maximul grilei de salarizare prevăzut în Legea 153/2017.

Astfel, un profesor cu studii superioare și gradul I didactic, cu o vechime de peste 25 de ani, încasează un salariu brut lunar de 5.517 lei, iar un profesor cu vechime de 20-25 de ani, încasează 5.101 lei pe lună.

1 COMENTARIU

  1. Prezentati venitul brut,din care se scad impozitele,aprox 45 %,si ne mai miram la fiecare sfarsit de an de procentul de promovabilitate si de faptul ca parintii,sunt obligati (de cele mai multe ori degeaba)sa apeleze la meditatii,pentru ca odraslele sa promoveze la limita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...