Ce se întâmplă cu salariile părinților dacă elevii vor continua să studieze online

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că părinții vor primi în continuare indemnizația de 75% din salariu de la Guvern, dacă școala se va desfășura în continuare online, inclusiv în cazul copiilor bolnavi care stau acasă.

“Dacă vor exista în continuare cursuri în format online și vor fi nevoiți părinți să stea acasă, atunci acea formă de sprijinire a părinților pentru supravegherea copiilor acasă va continua din partea Guvernului, așa cum am făcut și până acum”, a afirmat Turcan.

Ministrul Muncii a spus că măsura se poate aplica și în cazul copiilor bolnavi care stau acasă.

„Dacă sunt familii vulnerabile, așa cum am prevăzut toate situațiile, atunci când am decis redeschiderea școlilor, sunt convinsă că și dacă se ia această decizie, tot prin ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății vor fi reglementate și astfel de situații”, a spus aceasta.

Decizia finală referitoare la redeschdierea școlilor din 8 februarie urmează să fie luată marți. Întrebat luni seară dacă elevii vor renevi fizic la cursuri de săptămâna viitoare, ministrul Sănătății a spus că evită să se pronunțe

„Nu pot să mă pronunț în momentul ăsta. O să evit să mă pronunț. Întrebați-mă altceva, vă rog”, a fost răspunsul lui Vlad Voiculescu pentru B1 TV.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea duminică la Digi24 că decizia de deschidere sau închidere a școlilor ține de competența ministerului Sănătății.

Nu Ministerul Educației are competența să se pronunțe asupra gestionării riscului de transmitere a virusului, dar cei care au competența să se pronunțe au spus în data de 14 ianuarie că acest risc este gestionabil. Nu poate fi eliminat în mod complet, dar poate fi gestionabil”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...