Ce se întâmplă în această noapte, în 26 de țări

Noaptea cercetătorilor europeni are loc azi în 26 de țări, pentru a prezenta diversitatea cercetării și inovării europene și impactul acestora asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor, anunță Comisia Europeană.

Noaptea cercetătorilor europeni are loc în mai multe state membre ale UE și în țări asociate la programul Orizont Europa: Islanda, Moldova, Muntenegru, Serbia și Turcia.

Evenimentul, care reunește peste un milion de vizitatori în fiecare an, în Europa și în afara acesteia, aduce oameni de știință mai aproape de publicul larg și stimulează interesul pentru cariere în cercetare, în special în rândul tinerilor, conform Mediafax.

Copii, tineri și familii vor avea șansa de a cunoaște activitatea cercetătorilor prin activități recreative și educaționale, cum ar fi spectacole științifice, jocuri, chestionare, concursuri, expoziții și activități digitale.

Ce se va întâmpla în următorii ani cu inițiativa

„În fiecare an, Noaptea cercetătorilor europeni dezvăluie copiilor, profesorilor, părinților și cetățenilor europeni fascinația științei în moduri amuzante și distractive și le permite să descopere modul în care cercetătorii noștri ne îmbunătățesc viața de zi cu zi. Sunt deosebit de încântată să anunț că cercetători și copii vor fi de acum în măsură să interacționeze pe tot parcursul anului datorită inițiativei ‘Cercetători în vizită în școli’, o inițiativă care va consolida legătura dintre cercetare și educație prin aducerea cercetării în școli”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

În contextul Anului european al tineretului, Comisia a lansat noua inițiativă „Cercetători în vizită în școli”, care va încuraja interacțiunea directă între cercetători, cadre didactice din învățământul primar și secundar și elevi, în următorii doi ani.

Activitățile din cadrul inițiativei „Cercetători în vizită în școli” vor include prezentări în școli, experimente practice, vizite în laboratoare, jocuri, discuții și exersare de roluri. În următorii doi ani, inițiativa va implica peste 2 400 de școli și peste 224 000 de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...