Ce se va întâmpla cu bagheta de dirijor a lui Gioachino Rossini

O baghetă de dirijor din abanos, sidef și fildeș cu inserţii de argint, care i-a aparținut compozitorului Gioachino Rossini, va fi scoasă la licitaţia online organizată de Casa de licitații Gonnelli din Florența.

Bagheta i-a fost donată compozitorului de municipalitatea Passy, ​​unde compozitorul avea o vilă și unde a murit în 1868. Acum bagheta va fi scoasă la licitaţia online organizată de Casa de licitații Gonnelli din Florența. Rossini și-a petrecut ultimii ani de viață în Passy, ​​un orăşel încorporat acum în elegantul arondisment 16 al Parisului, nu departe de parcul Bois de Boulogne, un loc drag compozitorului.

Printre loturile care vor fi licitate în perioada 19-21 aprilie, există și cărți vechi, lucrări grafice, autografe, fotografii, documente muzicale și o altă relicvă rossiniană: un bilet de invitație autografat de marele muzician pentru repetițiile lucrării sale: Petite Messe Solennelle.

Mâner de fildeș încrustat cu abanos

Baguette de chef d’orchestre”, realizată înainte de 1868, va avea un preț de pornire de 1.500 de euro. Cu o lungime de 38 cm, conform descrierii făcute de casa de licitații, bagheta are un mâner de fildeș incrustat cu abanos și sidef, cu inserţii de argint, corpul de abanos cu incrustări sidefate şi vârful de fildeș, iniţialele GR fiind fin cizelate pe o placă de argint.

Potrivit RADOR, bagheta este depozitată într-o cutie rigidă din piele neagră gofrată, în interiorul căreia există o etichetă din secolul al XIX-lea pe care scrie cu cerneală roșie: „Bagheta lui Rossini donată de municipalitatea Passy”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...