Ce se va întâmpla dacă o persoană refuză să poarte mască la secțiile de votare: Răspunsul lui Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a scris într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook că dacă o persoană refuză să poarte masca de protecție nu va fi lăsată în secția de votare.

La secțiile de vot, conform Legii 135/2020, vor exista rezerve de măști pentru cei care vin fără mască, spune Arafat.

Secretarul de stat precizează că nu este vorba de un ordin al său, ci de reguli adoptate.

„Regulile stabilite includ purtarea măștii în secția de vot pentru toți care se află în interiorul secției, inclusiv votanții.

Nimeni nu va fi împiedicat să voteze, însă purtarea măștii în interiorul secției de vot este una din măsurile minime necesare pentru a proteja comisia care va stă în interiorul secției ore în șir precum și alegătorii care vor fi în interiorul secției așteptând să ajungă la urne.

Dacă cineva nu vrea să poartă masca de protecție în interiorul secției înseamnă că acesta va riscă viață celor din jur, inclusiv a membrilor comisiei de vot. În acest caz președintele comisiei va trebui să respecte legislația și să nu permită celor fără masca să între în secția de vot, iar la intrare trebuie să existe o rezervă de măști în cazul în care cineva dintr-un motiv sau altul nu are masca, așa cum prevede Legea 135 / 2020”, a explicat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...