Ce spitale din București s-ar prăbuși în caz de cutremur

Tot mai mulți români se gândesc ce s-ar întâmpla dacă România ar fi zguduită de un cutremur și ce spitale s-ar prăbuși. Răspunsurile în această direcție au fost oferite de Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Într-un interviu exclusiv pentru digi24, Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu a declarat că Institutul Fundeni și Institutul Național de Urgențe Cardiovasculare C.C. Iliescu s-ar prăbuși în cazul unui cutremur. Potrivit acestuia multe dintre actualele clădiri ce sunt folosite ca spitale în România sunt construcții realizate în anii 60-70.

”Vorbim de Institutul Clinic Fundeni pe de o parte și de Institutul Național de Urgențe Cardiovasculare C.C. Iliescu. Acestea funcționează în două clădiri vechi. O clădire a fost reamenajată și ranforsată undeva în anii 2000 și este suficient de solidă, iar cealaltă nu a beneficiat de amenajările necesare.

Cele două instituții au căutat soluții. Pentru Institutul de Boli Cardiovasculare, acesta are de câțiva ani deja de finalizat un soi de plan de fezabilitate. Pentru a nu-și mai desfășura activitatea astfel, este aprobat în lista care va fi finalizată în curând cu finanțare din PNRR, astfel că pentru acest institut se va construi o clădire nouă.

Asta pentru că dacă mâine ar fi un cutremur, Fundeniul ar cădea. Asta pentru că există clădiri care au beneficiat de reparații și ranforsări structurale și e o varietate foarte mare de situații. Sunt foarte puține clădiri noi”, a declarat Andrei Baciu pentru Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...