Ce spune DNA despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan

Publicat: 17 mai 2024, 22:05, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Ce spune DNA despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan

Direcția Națională Anticorupție a venit cu detalii despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Potrivit procurorilor, în prezent se efectuează cercetări în rem (cu privire la fapte) în dosarul despre care s-a afirmat că l-ar viza pe edil. Nicio persoană nu este urmărită penal până în acest moment. DNA ține să se distanțeze de orice acțiuni care ar putea interfera în campania electorală.

Procurorii DNA au venit cu detalii despre acest dosar în urma declarațiilor făcute de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei. La acel moment, acesta anunța că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-a înștiințat că a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, urmare plângerii penale depuse de acesta. Enache îl acuză pe edilul Capitalei de finanţare netransparentă a publicităţii electorale.

„La solicitarea mass media și în referire la informațiile vehiculate în spațiul public privind pe unul dintre candidații la Primăria Capitalei, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că în dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de nicio persoană.

Pe această cale atragem atenția asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita transmiterea unor informații de natură a crea aparența desfășurării activității DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant și imparțial.

Consecventă practicii de comunicare care răspunde interesului major al opiniei publice, DNA va transmite public, în condițiile legii, orice informație privind activitatea instituției”, transmite DNA.

Citește și: Matei Păun, omul din spatele lui Nicușor Dan, afaceri în Rusia și implicații în Panama Papers