Ce surpriză le-a făcut soţia milionarului Nicolae Badea fanilor dinamoviști

Publicat: 10 mart. 2024, 15:38, de Viorela Pitulice, în SPORT , ? cititori
Ce surpriză le-a făcut soţia milionarului Nicolae Badea fanilor dinamoviști

Oana Livia Badea, soția milionarului Nicolae Badea, care se numără alături de Cristi Borcea printre cei mai cunoscuți acționari ai clubului Dinamo de-a lungul timpului, le-a făcut o surpriză mare fanilor fotbaliștilor de la echipa bucureșteană.

Oana Badea a inaugurat, sâmbătă, la Băneasa Mall, magazinul Bitolia Sport, unde se găsesc haine cu însemnele jucătorilor emblematici de la Dinamo. Mai trebuie precizat și faptul că locația este amenajată sub forma unui vestiar al unei echipe de fotbal, iar, cu totul și cu totul inedit, cabina de probă arată ca o cabină de duș.

La eveniment au putut fi văzuți mai mulţi foşti jucători de la echipa susţinută financiar de Nicolae Badea, în trecut. Acesta nu a fost prezent la eveniment. Printre participanți s-au numărat Ion Marin, Costel Orac, Lică Movilă, Marin Dragnea, Andrei Cristea, Ovidiu Burcă, Marius Alexe, Ion Moldovan sau Giani Kiriţă.

Cine este Oana Badea

Soția milionarului este avocat de profesie și deține mai multe magazine de îmbrăcăminte, inclusiv o galerie de modă – Bitolia Gallery, unde comercializează rochii și bijuterii de lux create manual. De asemenea, Oana Badea are și biroul său de avocatură.

Ea este mai mică cu 25 de ani față de Nicolae Badea (75 de ani), alături de care are doi copii. Ca și soțul său, Oana este și ea mare fan Dinamo, iar în calitate de avocat nu o dată s-a ocupat de actele clubului.

„Pasiune de familie, pasiune de 15 ani de avocatură la Dinamo, pasiune pentru echipă. Am atâtea amintiri legate de Dinamo… Dinamoviștilor le transmit doar atât: să aibă credința că va fi extraordinar de bine pentru Dinamo!”, a declarat Oana Badea la inaugurarea magazinului.

Nicolae Badea este un important om de afaceri, fost finanțator la Dinamo. El are afaceri în domeniul IT, alimentație publică și imobiliare.

Dinamo, un club de tradiție

Echipa Fotbal Club Dinamo 1948 București, cunoscută sub numele de Dinamo București, a fost fondată în 1948 de către Ministerul Afacerilor Interne al regimului comunist proaspăt instaurat.

Dinamo a debutat direct în prima divizie a României și a retrogradat pentru prima dată în anul 2022, după 74 de ani de prezență neîntreruptă în primul eșalon. După doar un an, pe 3 iunie 2023, a promovat înapoi în prima ligă.

Dinamo are în palmares 18 titluri naționale, 13 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României și o Cupă a Ligii. Este unul dintre cele două cluburi, alături de FCSB, care au reușit să câștige cel puțin 10 titluri naționale. În sezonul 1983–84, a devenit primul club românesc care a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, și singurul care a ajuns în semifinalele Cupei Cupelor, în sezonul 1989-90.

Culorile tradiționale de acasă ale lui Dinamo sunt alb și roșu, în timp ce stema actuală este o versiune modificată a celei adoptate în 1998.

După 1989, Nicolae Badea s-a numărat printre acționarii clubului.

Sursa foto: Oana Livia Badea Instagram