Cea mai bună rețetă de ciorbă de miel

Carnea de miel este nelipsită din preparatele tradiționale de Paște. Printre multele bunătăți pe care le găsim pe masă, se numără și ciorba de miel.

Rețetă de ciorbă de miel

Ingrediente:

  • 500g coaste, piept sau gât și măruntaie de miel
  • 4-5 fire de ceapă verde,
  • 2 morcovi,
  • 1 rădacină de pătrunjel,
  • 2 rădăcini de păstârnac,
  • 1 țelina medie,
  • un sfert de pachet de unt,
  • 500ml de borș,
  • 200 ml de smântână,
  • un ou
  • o legătură de pătrunjel
  • o legătură de leuștean.

Mod de preparare

Carnea tăiată bucăți se pune la fiert în apă cu sare și se spumează de două sau de 3 ori. După spumare, se adaugă ceapă verde tocată si se acoperă oala cu un capac.

Între timp, morcovii și albitura se taie cubulețe mici și se călesc în unt; acestea vor fi adăugate în oală după ce s-au înmuiat suficient.

Când a fiert carnea, se scoate din oală, se dezosează apoi se mărunțește și se pune înapoi în ciorbă.

După aceea, se va adăuga borșul și se va mai da o dată în clocot.

La final, înainte de a opri focul, se amestecă oul cu smântâna și se adaugă pentru a se drege ciorba.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole