Cea mai fină, simplă și rapidă rețetă de Pască cu ciocolată

Este Pască, dar gustul ei este cel puțin la fel de rafinat ca și al celui mai bun cheese cake! Cu un timp de preparare de doar 15 minute și mai puțin de o oră de coacere, cu acest gen de Pască, în mod sigur o să-i încântați și pe cei mai pretențioși gurmanzi.

La origini, Pasca, în pe limba ebraică „mața”  se făcea dintr-un aluat nedospit, obținut dintr-un amestec de apă și una din cele cinci cereale: grâu, secară, orz, ovăz sau alac. În tradiția evreiască Pasca mai este poreclita și „pâinea săracilor”, asta pentru că  evreii săraci continuau s-o mănânce și după ce Paștele trecea.

În zilele noastre însă, Pasca a devenit un dulce la mare căutare, an de an, rețetele fiind din ce în ce mai bogate în ingrediente și mai sofisticate. Cu toate acestea însă, timpul de preparare este scurt, astfel încât, după mai puțin de o oră și jumătate, pe masă o să aveți o Pască absolut delicioasă.

De ce avem nevoie pentru blatul de Pască?

200 g făină

200 g zahăr

200 g unt

100 ml lapte

35 g cacao

4 ouă

1 praf sare

1 plic de praf de copt

1 linguriță de esență de rom

De ce avem nevoie pentru umplutura de Pască?

700 g brânză grasă de vaci

200 g smântână

250 g zahăr

150 g făină

100 g unt

100 g stafide

2 ouă

o linguriță de esență de vanilie

coaja de la o lămâie rasă

Cum se prepară aluatul pentru acest fel de Pască?

  1. În bolul unui mixer se pune untul la temperatura camerei, peste care se adaugă zahărul și se mixează totul bine, până ce se va obține o cremă.
  2. Peste unt și zahăr se pun și ouăle, pe rând, apoi esența de rom și laptele, care trebuie să fie la temperatura camerei.
  3. Peste acestea se adaugă făina, cacao, praful de copt și sarea, și se amestecă la viteza mică, până ce se formează un aluat omogen.

Când aluatul este gata, se transferă într-o tavă rotundă, pătrată sau dreptunghiulară, unsă cu unt și pe fundul căreia se pune hârtie de copt și, cu o spatulă se egalează  compoziția.

  • Imediat ce este gata, se bagă la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.

Cum se prepară umplutura pentru Pască?

  1. În bolul mixerului, se pune untul și zahărul și se mixează  până ce se obține o cremă.
  2. Peste unt si zahăr, se pun cele două ouă și smântâna și, din nou, se mixează până ce se obține un amestec omogen.
  3. Se adaugă apoi făina, stafidele, coaja de lămâie și esența de vanilie și se mai amestecă pentru alte două–trei minute.

 Când toate ingrediențele s-au amestecat bine, peste blatul scos din cuptor și răcit ușor, punem întreaga cantitate de brânză, nivelăm și o decorăm cu ciocolată sau cu fructe uscate.

Pasca fină trebuie să stea la cuptor aproximativ 50 de minute, la 180 de grade.

Se lasă să se răcească, apoi se scoate din formă.

Spor! Poftă bună și Paște fericit!

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Singurele documente care îți vor trebui pentru a putea călători în ”Air Schengen”, începând cu 31 martie

De ce documente vei avea nevoie pentru a putea călători în...

Începând din noaptea de duminică spre luni, România va intra în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și cele maritime. Românii care vor călători cu...

PNL şi PSD merg cu candidați separați la alegerile pentru șefia...

Dacă pentru Primăria municipiului Braşov, PNL şi PSD s-au pus de acord și au un candidat comun, nu același lucru se întâmplă și în...