Ceasul de mână al lui Ceaușescu se vinde la licitație

Publicat: 12 iun. 2024, 09:30, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în LIFESTYLE , ? cititori
Ceasul de mână al lui Ceaușescu se vinde la licitație
Foto: Artmark

În ultima săptămână a acestei acestei luni, Artmark va organiza o nouă licitație pentru mai multe piese de colecție. Vedeta licitației va fi ceasul de mână care a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Pe lângă această piesă, participanții vor putea licita și pentru alte ceasuri speciale.

În cadrul licitației de ceasuri și accesorii de colecție a Casei A10 by Artmark, colecționarii, dar și cei care doresc un obiect rar, vor putea să depună ofertele lor pentru un total de 112 ceasuri inedite. Printre acestea, se numără și un ceas de mână bărbătesc care a aparținut dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Ceasul este produs în Uniunea Sovietică, sub marca Poljot. Mai exact, este vorba despre modelul Vimpel Luxury Ultra Slim.

Obiectul de colecție vine însoțit și de un certificat de autenticitate ce a fost emis în anul 1990 de către Administrația Patriomoniului Protocolului de Stat R.A (RAPPS). Cei interesați să obțină ceasul de mână trebuie să știe că prețul de pornire al licitației este de 500 de euro.

Dar ceasul lui Ceaușescu nu este singura atracție a acestei licitații. Printre alte piese ce își caută un nou proprietar, la Casa de Licitație  Artmark, se numără și alte comori vechi și rare, precum un ceas de de mână bărbătesc Universal Geneve Aero Compax. Prețul de pornire pentru acesta este de 6.500 de euro.

Pentru cei care doresc ca ceasul să reprezinte și o bijuterie, este disponibil și un ceas Rolex Daytona, din aur roz, bărbătesc, care vine însoțit de cutia originală și card de garanție. Prețul de pornire pentru acesta este de 32.000 de euro.

Licitația se va desfășura în data de 25 iunie 2024, începând cu ora 19,00, atât online, cât și fizic, la Galeriile Artmark.

Persoanele care doresc să vadă, pur și simplu, piesele respective, le pot admira în cadrul unei expoziții dedicate evenimentului. Aceasta a fost deja deschisă și se află la Palatul Cesianu-Racoviță. Accesul este permis de luni până duminică, între orele 10,00 – 20,00, iar intrarea este liberă.