CEDO a condamnat statul român la plata a 7500 de euro într-un caz de hărțuire sexuală

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a avut o reacție dură pe Facebook după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat România la plata a 7500 de euro către o femeie din județul Timiș. Aceasta, care lucrează ca femeie de serviciu într-o gară, a făcut plângere în instanța din România împotriva șefului ei pentru hărțuire.

Magistrații români au decis că nu a fost umilită, iar femeia a mers mai departe cu acțiunea juridică. A intentat proces la CEDO.  Aici i s-a dat câștig de cauză și statul român trebuie să îi plătească daune morale în valoare de 7.500 de euro.

Firea a reacționat cu privire la acest verdict: „Hărţuirea sexuală este o faptă penală şi trebuie anchetată ca atare, iar verdictul dat la Strasbourg este un precedent important pentru toate cazurile de hărţuire sexuală din România, dar şi din Europa. Hărţuirea sexuală la locul de muncă este o realitate! Femeile care reclamă astfel de fapte trebuie ascultate, înţelese şi luate în seamă. Simt revoltă de fiecare dată când se râde de femeile care spun că şefii lor au un comportament nepotrivit. Hărţuirea sexuală este o faptă penală şi trebuie anchetată ca atare. Din păcate, în urmă cu două zile, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat România pentru că nu a tratat cu atenţie plângerile unei angajate care a fost hărţuită repetat de şeful ei. O doamnă care lucra ca femeie de serviciu într-o gară din judeţul Timiş a reclamat hărţuiri repetate din partea şefului gării respective. Cazul a fost anchetat de către procurori, dar a fost clasat definitiv după trei ani pentru că anchetatorii au concluzionat că agresorul a hărţuit femeia, dar nu a pus-o într-o situaţie umilitoare sau a intimidat-o, aşa cum prevede Codul Penal”.

Firea a mai arătat că magistrații noștri nu și-au făcut treaba cum trebuie, fapt precizat și de judecătorii CEDO: „Judecătorii spun, în decizia fără precedent, că procurorii nu au luat în calcul probele şi au existat vicii de procedură. Este pentru prima dată când CEDO consideră că hărţuirea sexuală ţine de viaţa privată şi aduce atingere integrităţii morale şi fizice a unei persoane”.

Gabriela Firea mai spune că statul român trebuie să plătească de îndată cei 7500 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...