Cei mai bogați români din 2020. Ion Țiriac nu este pe primul loc

Revista Forbes România a publicat Topul 500 al celor mai bogați oameni din România în 2020. Bazându-se pe informațiile publice referitoare la companii și persoane fizice, specialiștii Deloitte România au calculat valoarea activelor celor din top.

1. Daniel Dines 7,7 miliarde lei

Pe primul lor se află Daniel Dines, fondatorul UiPath, cu o avere de 7,7 miliarde lei. Unicornul UiPath, companie care dezvoltă tehnologia RPA (robotic process automation), se află în prima linia a tehnologiei care va schimba modul de funcționare al (probabil) tuturor companiilor. UiPath este evaluată acum la peste 10 miliarde dolari.

2. Dragoș si Adrian Pavăl 7,5 miliarde lei

Compania Dedeman, deținută de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a cunoscut in 2019 o creștere a cifrei de afaceri de 13,7%, fiind al șaselea an consecutiv în care afacerile au crescut cu un miliard de lei.

3. Ion Țiriac 6 miliarde lei

Ion Țiriac rămâne cel mai celebru om de afaceri român, cu o avere care a rămas constant peste un miliard de euro. În ultimul timp s-a axat tot mai mult pe dezvoltări imobiliare. atât rezidențiale, cât și office.

4. Anastasia Soare 2,3 miliarde lei

Anastasia Soare, femeie de afaceri româno-americană, pierde o parte din imperiul construit de-a lungul ultimelor două decenii, dar își păstrează supremația din „Regatul Sprâncenelor”.

5. Zoltan Teszari 1,9 miliarde lei

RCS & RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a rezistat crizei COVID-19, fără să sufere lovituri majore. Investițiile masive din ultimii ani au asigurat stabilitatea afacerii și au generat un profit record în 2019.

6. Radu Dimofte 1,5 miliarde lei

Pandemia a schimbat modul în care trăim și viziunea asupra lumii într-un timp extrem de scurt. Primii care au experimentat puterea sa distructivă au fost antreprenorii din industria HoReCa.

7. Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu 1,4 miliarde lei

Sunt printre cei mai importanți antreprenori români din real estate. Răbdarea, disciplina, perseverența și curajul reprezintă doar câteva dintre elementele care le-au pavat calea spre succesul de care se bucură astăzi.

8. Familia Talpeș 1,4 miliarde lei

Bitdefender, unul dintre cei mai mari producători de soluții de securitate cibernetică la nivel global, își schimbă strategia în perioada pandemiei și se implică activ în problemele comunității.

9. Anca Vlad 1,3 miliarde lei

Grupul Fildas-Catena, deținut de Anca Vlad, cel mai puternică femeie din business-ul românesc, a raportat în anul 2019 un record al afacerilor.

10. Iulian Dascălu 1,2 miliarde lei

Iulian Dascălu și-a construit un imperiu în domeniul imobiliarelor, iar povestea sa este descrisă de proiectele Iulius pe care le dezvoltă de mai bine de două decenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Numărul de telefon și datele de contact la Ryanair pentru relații...

A început perioada vacanțelor și mulți ne interesăm de bilete de avion, de zboruri, de hoteluri. Ai bilete de avion cumpărate de la Ryanair...