Cel mai dificil lot din autostrada Sebeș-Turda va fi în folosință pe ambele sensuri săptămâna aceasta

Constructorul grec Aktor a anunțat că Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda va fi deschis și în zona alunecării de la Oiejdea pe ambele sensuri. În prezent, traficul este restricționat pe o distanță de 1,5 kilometri pe o bandă pe sens.

Aktor a terminat de așternut balastul stabilizat la km 19, lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, și a început asfaltarea autostrăzii. Între timp se lucrează la armarea, cofrarea și betonarea grinzilor și rigolelor.

Toate lucrările în zona alunecării de teren de la Oijdea vor fi finalizate în această săptămână, iar șoferii vor putea circula fără restricții pe ambele sensuri.

Pe acest sector se circulă în ambele sensuri, dar pe o singură bandă, în regim de drum național, cu limitarea vitezei la 60 km/h. Pe restul lotului, limitarea este la 100 de km/h.

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, județul Alba, au fost montate înclinometre pentru a monitoriza stabilitatea dealului din apropiere.

Lucrările la Autostrada Sebeș – Turda (A 10) au început în 2014 și ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor inițiale. Cu o lungime de 70 de kilometri, A 10 face legatura între autostrăzile A1 și A3. Din 2018 se circulă pe 45,7 kilometri, pe loturile 3 și 4, între Aiud și Turda. În decembrie 2020, a fost deschis lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia, iar în noiembrie 2021 – lotul 2, între Alba Iulia și Aiud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...