Cel mai mare parc de edutainment din Europa de Est, Destiny Park, se va deschide în septembrie lângă Băneasa Shopping Mall

Cel mai mare complex de edutainment din Europa de Est, Destiny Park, îşi va deschide porţile în luna septembrie, în urma unei investiţii de 5 milioane de euro.

„În cadrul complexului copiii pot fi, pentru o zi, în funcţie de propriile aspiraţii, aviatori, medici, prezentatori de televiziune, bancheri, piloţi, pompieri, în total peste 50 de activităţi. Aplicând conceptul inovator de stimulare a copiilor să înveţe prin joacă, Destiny Park îşi propune să devină un oraş în miniatură – cu instituţii, economie şi bani proprii – unde talentele şi pasiunile celor mici sunt observate de specialişti în educaţie, pentru a descoperi, din timp, care sunt domeniile în care ei pot excela. Graţie echipei Destiny Park, părinţii se relaxează, lăsându-i pe cei mici în grija specialiştilor şi a personajelor de poveste”, precizează comunicatul.

„Dacă ar trebui să rezum Destiny Park în câteva cuvinte, aş spune că reprezintă un univers în miniatură, în care cei mici pot fi adulţi pentru o zi, având meserii de oameni mari, fiind plătiţi cu magic-bani pentru ele, având propria televiziune de ştiri, propriul spital, propria bancă, alegându-şi reprezentanţii şi aşa mai departe. Nu este doar un parc de distracţii, este combinaţia perfectă între joc şi învăţare. Este exact felul în care copiii noştri se dezvoltă şi îşi satisfac nevoile psihologice de bază. Dacă am înţelege asta la un nivel mai profund – şi anume că educaţia se face preponderent prin joc, prin ludic – atunci când avem de-a face cu copiii am mai creşte câteva niveluri. Conceptul Destiny Park se inspiră, de altfel, din teoria celebră a unui istoric olandez al culturii, Johan Huizinga, care susţinea că jocul reprezintă fundaţia oricărei culturi şi societăţi”, a spus Urania Cremene, expert în parenting şi ambasador Destiny Park.

Răzvan Stoian, marketing manager Destiny Park, a menţionat că în cadrul parcului vor fi respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, care vor fi impuse de autorităţi.

„Destiny Park nu va începe decât în condiţii de risc zero pentru cei mici şi pentru părinţi. Toate prognozele privind evoluţia pandemiei până în septembrie arată o relaxare a restricţiilor pe fondul campaniei de vaccinare. Până în septembrie vom avea, cu siguranţă, reguli noi de protecţie, iar noi le vom aplica în cea mai atentă formă. Siguranţa fiecărui copil care intră în Destiny Park e prioritatea noastră absolută. Dacă în luna septembrie restricţiile vor presupune măsurarea temperaturii, masca, testul Covid, certificatul de vaccinare etc – noi le vom aplica pe toate cu cea mai mare stricteţe”, a afirmat Stoian.

Destiny Park se va întinde pe un teren de 8.000 mp în nordul Capitalei, lângă Băneasa Shopping City.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole